Peste 100.000 de oameni s-au închinat până acum la Moaștele Sfintei Parascheva

Posted on oct. 14 2019 - 2:07pm by petre

Peste 100.000 de oameni s-au închinat la moaștele Sfântei Parascheva începând de vineri. Alte 20.000 au luat parte luni dimineață la slujba Sfintei Liturghii, oficiată în fața Catedralei Mitropolitane.

Necăjiţi, bolnavi şi adesea foarte singuri în necazurile lor, mulţi creştini au venit la cel mai important pelerinaj din ţară cu nădejdea că vor primi putere şi vindecare în trupuri, pace şi credinţa în suflete.

Sfârşitul Sfintei Litughii a fost marcat de un moment special.

La 30 de ani de la Revoluţie, Înaltpreasfințitul Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a ţinut să aducă pe scenă şi să-i premieze, în faţa oamenilor, pe câţiva preoţi vârstnici care au zidit biserici în Moldova, în timpul prigoanei comuniste.Pelerinaj Parascheiva

După Sfânta Liturghie, oamenii veniţi aici au luat parte la Masa Pelerinilor, la Cantina de Ajutor Social. Peste 60.000 de sarmale au fost împărţite credincioşilor istoviţi de aşteptare de la rândul câte racla. Fiecare a primit şi un pahar cu vin sau ceai.

Spre seară, în Catedrala Mitropolitană va ave loc un concert susţinut de Corul academic al Filarmonicii din Iaşi.

Ziua se va încheia cu slujba de priveghere a Sfântului Ierarh Spiridon. Iar peste noapte, pelerinii vor continua să se aşeze la rândul către racla Cuvioasei.

Comments

comments

About the Author