PASTA BERRUTO
Dup? cum ?ti?i, la nivel mondial exist? o ampl? mi?care la nivel mondial n ceea ce prive?te dieta mediteranean? bazat? pe ample cercet?ri n materie efectuate de cei mai cunoscu?i nutri?ioni?ti la nivel mondial, care au demonstrat c? dieta mediteranean? este cea mai potrivit? pentru a ne p?stra s?n?tatea.
GALERIE FOTO
{besps}italieni{/besps}
foto: Costi Duma
Pastele f?inoase din gru dur reprezint? alimentul principal n dieta mediteranean? care prevede un consum moderat dar constant de carbohidra?i ?i de proteine ?i fibre de origine vegetal?.
O diet? bogat? n carbohidra?i determin? reducerea drastic? a riscului de boli cardiovasculare, obezitate ?i tumori ale aparatului digestiv.
Pastele din f?in? de gru dur sunt un aliment foarte u?or digerabil, care ne dau o mare parte din necesarul energetic zilnic furniznd organismului fibre de origine vegetal?, foarte utile pentru o metabolizare corect? a alimentelor.
Desigur, pentru a nu pierde aceste calit??i excelente, pastele din f?in? de gru dur trebuie combinate cu condimente f?r? gr?simi, eventual pe baz? de ro?ii, ulei extravirgin de m?sline ?i de ce nu, chiar verde?uri.
Produsele firmei Pasta Berruto sunt s?n?toase ?i naturale, ntruct sunt fabricate utiliznd f?in? de gru dur ?i ap?, f?r? a ad?uga coloran?i sau aditivi alimentari de orice fel.
Pastele f?inoase, mul?umit? variet??ii de forme ?i u?urin?ei n preparare, ne determin? s? fim inventivi n buc?t?rie. Pot fi combinate cu orice fel de condimente, de la cele mai simple preparate pe baz? de ro?ii la re?etele cele mai complete pe baz? de verde?uri, carne sau pe?te.
Astfel, nc? o dat?, putem afirma c? pastele din f?in? de gru dur pot fi considerate un aliment complet, la costuri reduse, capabil s? satisfac? att gustul, ct ?i exigen?ele de a ne men?ine s?n?to?i ?i n form?.
Loca?ia firmei: Carmagnola (Torino) ITALY
PASTA BERRUTO
2004 Pasta Berruto a fost nfiin?at? n luna decembrie prin decizia familiei Berruto de a uni cele dou? fabrici de paste f?inoase Arrighi ?i Italpasta, care se aflau n proprietatea lor, intr-o singur? societate. Astfel, grupul se pozi?ioneaza pe pia?? printre primii 12 din cele 130 de fabrici italiene de paste f?inoase, n func?ie de capacitatea de produc?ie ?i de export n mai mult de 60 de ??ri din lume.
2007 n luna iulie, PASTA BERRUTO formeaz? o alian?? cu societatea multina?ional? WEBCOR GROUP.
2009 Extinderea depozitului de stocare marf? cu al?i 3.000 mp.
2010 Se instaleaz? o nou? linie de produc?ie de spaghetti din capacitatea de produc?ie de 3,5 tone/or?.
ARRIGHI
1930 Societatea este nfiin?at? n centrul urban din Carmagnola de c?tre dl. Renato Arrighi. Capacitatea de produc?ie este de 10 tone/zi.
1963 Arrighi se transfer? n actualul complex industrial. Noile linii di produc?ie au o capacitate de produc?ie de 90 tone/zi.
1974 Societatea se transform? n S.A.
1980 Politica comercial? a societ??ii se ndreapt? ?tre export.
1986 Arrighi este vndut? familiilor BERRUTO ?i REVELLO.
1993 Construirea unui nou depozit de 4.000 mp.
1996 O investi?ie foarte important?: o nou? linie de spaghetti, cu ma?ini la cea mai modern? tehnologie. Capacitatea de produc?ie este de 210 tone pe zi.
2003 Familia Berruto devine proprietara a 100% din capitalul social. Este achizi?ionat? o linie modern? de realizare pachete p?trate ?i se ncepe preg?tirea pentru certificatele BRC/IFS.
2004 Arrighi ob?ine cele mai nalte Certific?ri IFS (International Food Standard) ?i BRC (British Retail Consortium)
2005 Este instalat? o nou? linie de produc?ie pentru farfalle.
2006 n luna noiembrie este instalat? o nou? linie de produc?ie pentru tagliatelle.
ITALPASTA
1959 Italpasta ia na?tere prin fuzionarea a 3 mici fabrici de paste din Piemonte: F.lli Poy (1881), Casalis (1912) ?i Cuminetti (1916).
1967 Un incendiu distruge n ntregime fabrica ?i liniile de produc?ie. n anul urm?tor se construie?te o nou? fabric?.
2005 Societatea ob?ine Certificatele BRC ?i IFS.
2006 Fabrica este nchis? ca urmare a deciziei de a investi n fabrica din Carmagnola.
PROFILUL SOCIET??II
FACTURAT TOTAL 2009 |
30 Mil. Euro |
NR. SALARIATI TOTALI |
80 |
CAPACITATE DE PRODUC?IE ZILNICA |
220 TONE |
CAPACITATE DE PRODUC?IE ANUAL? |
55.000 TONE |
LINIE PRODUC?IE PASTE LUNGI 1 |
|
LINIE PRODUC?IE PASTE SCURTE |
4 |
LINIE PRODUC?IE TAGLIATELLE A NIDO |
1 |
EXPORT?M N PESTE 60 DE ??RI.
CERTIFICATE INTERNA?IONALE DE CALITATE
PASTA BERRUTO urm?toarele certific?ri:
– IFS (INTERNATIONAL FOOD STANDARD) – cel mai nalt nivel
– BRC (BRITISH RETAIL CONSORTIUM)
GLOBAL STANDARD-FOOD (ISSUE 5)
– UNI EN ISO 9001:2000
PASTE F?INOASE BIOLOGICE
Din luna iunie 2009, Pasta Berruto este membru al Consor?iului pentru controlul produselor biologice.
TIPURI DE PRODUSE
PRODUSE
PASTE DIN F?IN? DE GRU DUR 100%
PASTE N 3 CULORI (FUSILLI ?I FARFALLE)
PASTE CU OU
FORME SPECIALE (LASAGNE, CANNELLONI, TAGLIATELLE A NIDO).
PASTE UMPLUTE (TORTELLINI ?I RAVIOLI)
PASTE INTEGRALE
PASTE TRASE LA MASINA, CU FORME SPECIALE (BRONZ)
SOSURI: RO?II, BOLOGNESE, ARRABBIATA
PESTO ALLA GENOVESE ?I ALLA SICILIANA
PRODUSE GATA PREPARATE: LASAGNE ?I CANNELLONI (2 MIN. N MICROUNDE)
GRISINE
Azienda Agricola Brezza
{besps}italieni{/besps}
Societatea Azienda Agricola Brezza, proprietar? de vii n zona Barolo deja din 1885, se afl? la c?iva p??i de centrul micii localit??i Barolo, n mijlocul viilor, dup? cum tot acolo se g?sesc ?i Restorantul ?i Hotelul adiacent, ?i acestea proprietate a familiei.
Societatea se ntinde pe o suprafa?? de 22 hectare de teren, din care ?aisprezece ?i jum?tate sunt vii, iar vinurile sunt toate DOCG (Denumire de Origine Controlat? ?i Garantat?) sau DOC (Denumire de Origine Controlat?).
Vinurile noastre:
Barolo Bricco Sarmassa
Barolo Sarmassa
Barolo Cannubi
Barolo Castellero
Barolo
Nebbiolo dAlba
Santa Rosalia
Barbera dAlba
Santa Rosalia
Barbera dAlba
Cannubi Muscatel
Barbera dAlba Cannubi
Dolcetto dAlba San Lorenzo
Dolcetto dAlba Fossati
Langhe Freisa Santa Rosalia
Langhe Chardonnay
Societatea
Povestea
Azienda agricola Brezza de?ine vii n zona Barolo, nc? din 1885, pe numele lui Giacomo Brezza, care mpreun? cu tat?l s?u Antonio, n jurul anului 1910, a mbuteliat vinurile.
n momentul de fa??, societatea, care se ntinde pe o suprafa?? de 22 hectare de teren, din cele ?aisprezece ?i jum?tate hectare ocupate de vii, doisprezece ?i jum?tate n comuna Barolo, unul n comuna Monforte, unul n comuna Novello ?i dou? n Alba, se afl? deja sub conducerea celei de a patra genera?ii.
Beciurile
Partea ini?ial? a beciurilor, prezentnd structura tradi?ional? cu butoaie ?i c?r?mizi vechi la vedere, utilizat? ntr-o vreme pentru toate prelucr?rile, este rezervat? acum mb?trnirii n lemn. Anexate la aceasta, cele mai recente construc?ii sunt spa?iul pentru fermentare alcoolic?, complet din o?el, dotat cu sistem de control al temperaturii ?i un sistem de reasamblare automat, o loca?ie pentru fermenta?ia malolactic? ?i un ultim spa?iu, dar nu mai pu?in important, spa?iul pentru stocarea sticlelor n ntregime sub p?mnt, care p?streaz? n mod natural o bun? umiditate, ?i temperaturi constante pe durata ntregului an.
O parte a beciurilor, destinat? ca sal? degustare, este n acela?i timp ?i muzeu istoric , n care familia a p?strat cu gelozie instala?iile folosite pe vremuri.
Produc?ia total? este de circa 80.000 sticle, provenind n ntregime de la viile aflate n proprietatea societ??ii.
Vinurile sunt 95% vinuri ro?ii: Barolo, provenind din soiurile cu vechime (Bricco Sarmassa, Cannubi, Sarmassa ?i Castellero), Nebbiolo dAlba din soiul Santa Rosalia, Barbera dAlba din soiul Cannubi, Cannubi Muscatel ?i Santa Rosalia, Dolcetto dAlba din soiul San Lorenzo ?i Fossati, Langhe Freisa soiul Santa Rosalia, vinul Langhe Rosso.
Unicul vin alb produs este Langhe Chardonnay.
Re?ea de vnzare
Azienda agricola Brezza Giacomo & Figli vinde n majoritate, circa 60%, pe pia?a extern?: Australia, Austria, Canada, Danemarca, Fran?a, Germania, Japonia, Anglia, Irlanda, ?17:16:44?rile de Jos, Singapore, Spania, Statele Unite, Elve?ia. Restul este vndut n Enoteci, Restaurante din Italia ?i direct din beciuri.
Azienda Agricola Brezza – Atestate
http://www.brezza.it/pagine/ita/riconoscimenti_recensioni_brezza.lasso
Dopul de sticl?
De secole am fost obi?nui?i s? combin?m imaginea unui vin de calitate, pe care, cu fiecare perioad? de cules ncerc?m s?-l ob?inem prin munca noastr? n vie ?i n becuri, prin ritualul prev?zut, care va culmina cu momentul destup?rii ?i scoaterea lent? a dopului de plut? din gtul sticlei.
Moment magic, delicat, care risc? s? fie distrus, atunci cnd trecnd la degustarea vinului, eventual p?strat cu r?bdare at?ia ani n beciuri, se descoper?, din p?cate, c? dopul nu a ?inut bine ?i vinul are gust de dop.
Solu?ia pe care am ales s? o adopt?m pentru cantit??i nsemnate de sticle din anumite vinuri din gama noastr?, Nebbiolo d’Alba, Barbera d’Alba, Dolcetto d’Alba, Langhe Freisa, Langhe Chardonnay este reprezentat? de un dop de sticl? inovator, realizat de o societate multina?inal? german?, Alcoa Deutschland, care a luat na?tere prin ideile geniale ale unui medic, avnd ca hobby producerea de vin, care pentru o astfel de astupare a sticlelor s-a inspirat din metodele utilizate pe vremuri n farmacii.
Unde ne pute?i g?si:
Azienda Agricola
BREZZA Giacomo e Figli
Localitatea Barolo (Cn) – Italia