Palatul de Justiție din Arad, evacuat în urma unei amenințări cu BOMBĂ

Posted on ian. 10 2014 - 10:27pm by petre

Palatul de Justiție din Arad, în care își au sediul și Tribunalul și Judecătoria, a fost evacuat, vineri după-amiază, în urma unei amenințări cu bombăprimităla 112, polițiștii izolând perimetrul în care se aflăclădirea și închizând traficul pe douăstrăzi din zonă. Amenințarea s-a dovedit, ulterior, falsă.

Echipele care au intervenit în urma amenințării cu bombăde la Arad au constatat căa fost vorba despre o alarmăfalsă, în Palatul Justiției nefiind găsit niciun dispozitiv exploziv, iar numărul de pe care s-a făcut apelul la 112 ar aparține unui bărbat care ar mai fi făcut amenințări similare.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Tribunalului Arad, Diana Dărăban, Palatul Justiției a fost evacuat de către jandarmii care erau de serviciu în clădire, dupăce la 112 a fost primit un apel prin care o voce de bărbat anunța amplasarea unei bombe.

„La ora apelului, în clădire se aflau aproximativ 30 de persoane, majoritatea angajate în Palatul Justiției, care au fost evacuate. Înurma verificărilor făcute de echipele de intervenție, s-a constatat căa fost vorba despre o alarmăfalsă”, a declarat Dărăban.

Surse din rândul anchetatorilor afirmăcănumărul de pe care s-a făcut apelul la 112 a fost identificat rapid și ar aparține unui bărbat care ar mai fi făcut astfel de amenințări telefonice în trecut. Suspectul urmeazăsăfie găsit în vederea luării măsurilor legale împotriva sa.

Polițiștii au deblocat cele douăstrăzi închise de lângăPalatul Justiției dupăaproximativ o oră.

„Nu au fost semnalate incidente în timpul intervenției pentru asigurarea perimetrului”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Arad, Ovidiu Liber.

Palatul de Justiție din Arad, în care își au sediul și Tribunalul și Judecătoria, fusese evacuat, vineri după-amiază, în urma unei amenințări cu bombăprimită, în jurul orei 17.00, la 112, polițiștii izolând perimetrul în care se aflăclădirea și închizând traficul pe douăstrăzi din zonă.

sursa: Mediafax

 

Comments

comments

About the Author