Operațiunea amenda in Timiș – sute de sancțiuni, zilnic

Posted on nov. 19 2020 - 1:55pm by petre

Miercuri, peste 300 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat 351 de forţe de ordine, fiind verificate 149 de societăți comerciale, precum şi 122 de mijloace de transport persoane, dintre care 77 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 4000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 361 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 108.750 de lei. Dintre acestea, 307 de sancțiuni contravenționale în valoare de 79.000 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare. Totodată au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de 29.750 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privin deplasarea/libera circulație.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Comments

comments

About the Author