O nouă catastrofă în România – patru morți și cinci răniți după explozia unei magistrale de gaz

Posted on sept. 21 2023 - 9:52am by petre

Patru muncitori de pe șantierul Autostrăzii Moldovei au murit și alți cinci au fost răniți în urma exploziei la o magistrală de gaz fisurată de utilajw.


Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri noaptea, după o explozie la o magistrală de gaz din Călimănești, județul Vrancea.

În urma incidentului, patru muncitori ai firmei UMB Spedition care lucrează la construcţia Autostrăzii Moldovei au murit, iar alţi cinci au fost răniţi. Poliția a deschis un dosar penal.

 

IPJ Vrancea anunță deschiderea unui dosar penal privind infracțiunile de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă:

„La locul producerii, din cursul nopții, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de lângă Tribunalul Vrancea, se află o echipă complexă formată din ofițeri specialiști – Serviciul Investigații Criminale și criminaliști care efectuează cercetarea la fața locului pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs evenimentul. În această cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă precum și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

Comments

comments

About the Author