O femeie a murit la Spitalul de boli infecțioase după ce un brancardier a deconectat-o din greșeală de la oxiden

Posted on dec. 11 2020 - 7:00pm by petre

O femeie de 65 de ani ar fi fost deconectată de la aparate dintr-o eroare.

Femeia a murit la scurt timp. Anchetatorii nu exclud varianta ca pacienta să fi fost deconectată intenționat. Ministrul Sănătății a trimis la spital Corpul de control.

O femeie a murit la Spitalul Victor Babeș după ce un brancardier ar fi scos tuburile cu care fusese intubată, din greșeală.

Brancardierul ar fi trebuit să facă această procedură la o altă persoană care era decedată deja, însă el nu s-ar fi uitat pe monitorul care indica semnele vitale.

La solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru inspectorii sanitari de stat din cadrul DSP București vor face o evaluare a procedurilor operaționale de lucru și a atribuțiilor din fișele de post în cadrul Spitalului Clinic de boli infecțioase „Victor Babeș” din București.

„Este o prima evaluare și în funcție de cele constatate vor fi luate și alte măsuri, dacă se impun, în conformitate cu atribuțiile legale ce revin reprezentanților Ministerului Sănătății”, au precizat reprezentanții instituției.
„În seara zilei de 10 decembrie, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost informată cu privire la decesul unei persoane internate într-un spital din Sectorul 3.

Având în vedere că subzistă suspiciuni cu privire la cauza decesului, Serviciul Omoruri a declanșat verificări, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3. Se efectuează activități investigative și de cercetare penală, în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs decesul, urmând a fi dispusă și necropsia”, se precizează în comunicatul transmis de Poliție.

Comments

comments

About the Author