Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie

Posted on mai 28 2020 - 8:09pm by petre

Noi măsuri de relaxare de la 1 iunie. Ludovic Orban: Se ridică restricţiile privind deplasarea în afara localităţii / Se reia transportul feroviar şi rutier internaţional

Principalele declaraţii susţinute de Ludovic Orban:

Vom modifica Anexa 3 pentru a permite relaxarea in mai multe domenii de activitate.

Am adoptat Hotărârea 26. Cuprinde toate masurile de relaxare care vor fi intrduse in Anexa 3. Comitetul National pentru Situatii de Urgenta propune desfasurarea competitiilor sportive fara spectatori, organizarea in bazine a activitatilor de pregatire fizica a sportivilor profesionisti fara spectatori. Se permite desfasurarea a activitatilor de pregatire fizica in spatiile inchise cu respectarea distantei fizice.

Incepand cu 1 iunie e permisa desfasurarea spectacolelor, concertelor in aer liber.

Incepand cu 1 iunie se ridica restrictiile privind deplasarea persoanelor in afara localitatii, respectiv in zone metropolitane.

Se reia transportul feroviar international, transportul rutier international.

Accesul persoanelor pe plaja se realizeaza cu asigurarea unei distante de minim 2 m intre sezlonguri si cu respectarea normelor de protectie sanitare.

Se permite desfasurarea de spectacole in tip drive in.

Aceasta este hotararea Comitetului National pentru Situatii de Urgenta. va trebui sa introducem in hotararea de guvern toate modificarile pentru a permite defsaurarea activitatilor. Toti ministrii care trebuie sa emita ordinele comune vor trebui sa lucreze pana in 1 iunie pentru elaborarea ordinelor comune si publicarea lor in Monitorul Oficial.

Al doilea obiectiv este adoptarea proiectului de Ordonata de Urgenta initiat de Ministerul Muncii prin care trebuie sa stabilim masurile active de sprijin pentru angajatori si angajati dupa data de 1 iunie. Sa stabilim masuri active pentru categoriile defavorizate. Exista un somaj foarte mare in randul tinerilor. Multi isi cauta locuri de munca. Aceste 2 puncte figureaza pe ordinea de zi.

Monica Anisie:

S-au incheiat contractele pentru achizitia mastilor. De maine incepe distributia catre inspectoratele scolare. Transportul celor care fac naveta va fi gratuit pe tot parcusul anului scolar.

Comments

comments

About the Author