Nimeni nu credea căun vânzător de la LIDL câștigăatât!

Posted on apr. 1 2016 - 8:42pm by petre

Discounterul german Lidl, prezent pe piața localăcu aproape 200 de magazine, are peste 4.200 de salariați în România, iar cei mai mulți lucreazăîn magazine pe poziții de vânzător sau lucrător comercial, potrivit Ziarului Financiar

Salariul minim brut al unui vânzător din magazinele Lidl România este de 1.697 de lei (1.234 de lei net), iar cel pentru treapta superioarăla care un vânzător poate ajunge este de 2.797 de lei brut (1.969 de lei net), cu  tichete de masăincluse, spun reprezentanții lanțului de magazine. Ei precizeazăînsăcăsalariului i se adaugăasigurare medicalăși alte avantaje în bani, produse sau bonuri valorice, precum și traininguri. „De asemenea, Lidl remunereazăfiecare minut lucrat (peste program – n.red.) și oferăprogresiv creş­teri salariale și zile de concediu adiționale. Astfel, în primul an calendaristic un salariat are 21 de zile de concediu, în cel de-al doilea ajunge la 23 de zile, iar în cel de-al treilea la 25„, adaugăaceștia.

Potrivit datelor ZF din piață, grupul german Lidl plătește printre cele mai mari salarii din retailul alimentar autohton. Mai mult, anterior oficialii Lidl spuneau căun vânzător al unui magazin al lanțului din București câștigăcu pânăla 30% mai mult decât un angajat pe aceeași poziție într-un mic oraÅŸ de provicie, diferențele salariale fiind date de costul vieții și de raportul cerere-ofertăde pe piața muncii pe de-o parte și de experiențăși vechime pe de altăparte.

sursa: Ziarul Financiar zf.ro

Comments

comments

About the Author