Nenorocire la Valencia

Posted on feb. 23 2024 - 7:30pm by petre

Incendiul din Valencia | Blocul era administrat de o româncă / Bilanțul victimelor este în creștere

Bilanţul morţilor în urma incendiului devastator care a distrus un complex de locuinţe cu 14 etaje din Valencia, în estul Spaniei, a crescut la 10, au anunţat autorităţile locale, în timp ce pompierii continuă să caute până la 15 persoane date dispărute, relatează The Guardian.

Administratorul clădirii este o româncă. Este vorba despre Adriana Banu.

Incendiul care a afectat clădirea din cartierul Campanar din Valencia a început la etajul opt, a explicat administratorul proprietății, Adriana Banu.

Imagini înfiorătoare filmate ieri în oraşul spaniol Valencia. Cel puţin patru oameni au murit şi zeci de persoane au fost rănite după ce un incendiu devastator a cuprins două blocuri de locuinţe.

Sunt şi zeci de oameni daţi dispăruţi iar bilanţul este la acest moment unul provizoriu. Focul a pornit de la etajul patru al unuia dintre blocuri, într-un apartament în care nu era nimeni în acel moment. În doar 10 minute, ambele clădiri rezidenţiale s-au aprins ca o torţă.

„Unii dintre locatari nu sunt localizabili”
Nu mai puţin de 20 de echipaje de pompieri au fost chemate la intervenţie. Incendiul a făcut victime şi printre salvatori. Patru pompieri au fost răniţi. Primarul orașului Valencia a declarat trei zile de doliu în oraș.

Evident, este anchetă acolo. Una dintre cele mai importante întrebări este de ce flăcările s-au extins atât de rapid. Specialiştii spun că de vină ar fi faptul că anveloparea clădirii s-a făcut cu plăci de aluminiu şi spumă poliuretanică. Acestea sunt foarte inflamabile.

 

 

 

Comments

comments

About the Author