Două spitale din Timişoara, “Victor Babeş” şi CFR, au încheiat un contract cu o firmă de pompe funebre pentru închirierea unui camion frigorific.
Acesta a fost amplasat în incinta stadionul CFR, transformat de MApN, la începutul verii, în spital militar de campanie.
Cadavrele se află în saci negri pe care este aplicat un bileţel ce conţine numele decedatului, informează corespondentul ziarului Adevărul, Ștefan Both, care citează surse și prezintă o fotografie realizată de Sergiu Miat.
Marţi, rudele unora dintre persoanele decedate s-au adunat la poarta stadionului CFR, aceştia fiind chemaţi de autorităţi pentru identificare.
Conform unor surse medicale ale Digi24, în urmă cu un an, în Spitalul „Victor Babeş” mureau în medie doi-trei pacienţi pe săptămâna, însă în această perioadă sunt şi zile în care se înregistrează între 8 şi 10 decese din cauza virusului.
Morga Spitalului Victor Babeş din Timişoara are 5 locuri.
Spitalul a încheiat un contract cu o firmă de pompe funebre, pentru depozitarea decedaţilor, informează corespondentul agenției Mediafax la Timișoara.
Potrivit lui Gelu Chetraruc, Preţul este de 81.000 de lei, pentru transportul şi depozitarea a 150 de pacienţi decedaţi.
Morga unităţii sanitare are două locuri pentru pacienţii cu COVD şi trei pentru pacienţii non-COVID.
În aceste condiţii, managerul spitalului a externalizat serviciul de depozitare a cadavrelor.
“Cel mai mult am avut până acum într-un weekend, 10 decese. Imaginaţi-vă 10 decese puse pe două locuri. De la acest fenomen am luat această decizie. Am încheiat un contract cu o firmă de pompe funebresă ne ajute cu transportul şi să ne ajute să depozităm decedaţii. Am luat această decizie pentru a asigura condiţii decente, ca aparţinătorii să îşi ia trupurile neînsufleţite”, a explicat, pentru Mediafax, managerul Spitalului Victor Babeş din Timişoara, Cristian Oancea.
Mai exact, pacienţii decedaţi sunt ridicaţi de la spital şi tranportaţi într-un TIR frigorific, pe stadionul CFR, de unde sunt luaţi de aparţinători.