Mița Baston face cinste! Premierăcu D’ale carnavalului pe scena Naționalului din Timișoara

Posted on apr. 28 2015 - 3:19pm by petre

Timișorenii se vor putea „magnetiza strașnic„ la premiera comediei D’ale carnavalului, căci Pampon, Didina Mazu și Mița Baston fac cinste! Evenimentul va avea loc marți, 5 mai 2015, de la ora 19, pe scena Teatrului Național Timișoara, și toți cei care vin la spectacol vor primi câte sticlăde vin de la cramele Recaș. „Vrem săle mulțumim astfel timișorenilor pentru dragostea lor pentru teatrul de calitate. Personal, sunt fericit săsărbătoresc astfel 39 de ani de la debutul meu pe scena din Timișoara„, declarăEugen Cristea, vedeta distribuției. Spectacolul este montat, în stil clasic, de actorul și regizorul Daniel Nițoi.d ale carnavalului (4) m

 

I.L.Caragiale a scris aceastăultimămare comedia a sa pentru un concurs cu premii, de piese originale, lansat de Teatrul Național București în 1884. Inițial intitulată„D’ale carnavalului sau Bărbierul galant„, piesa a luat premiul cel mare și avut premiera absolutăîn aprilie 1885, în regia lui C.I.Nottara, care a și jucat rolul Nae Girimea. Înacești 130 de ani, piesa a fost adusăpe scenăși pe ecran de mari regizori precum SicăAlexandrescu, Lucian Pintilie, Silviu Purcărete, Gelu Colceag.

Biletele pentru premiera timișoreanăa spectacolului costă, în funcție de loc, între 50 și 70 de lei și s-au pus în vânzare la Agenția Teatrului Național Timișoara.

 

Comments

comments

About the Author