Minore maltratate și obligate săse prostitueze la Timișoara

Posted on nov. 19 2014 - 2:39pm by petre

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara au efectuat trei percheziții pe raza județului Timiș pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de minori. De la locuințele celor în cauză, polițiștii au ridicat diferite sume de bani, sisteme informatice și medii de stocare a informațiilor.

La data de 19 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Timiș, au efectuat 3 percheziții, pe raza județului Timiș, la persoane bănuite de trafic de minori.

De asemenea, polițiștii au pus în aplicare 3 de mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, pentru audieri.

Din cercetările efectuate, a reieșit că, în cursul anului 2014, cei trei membri ai grupării, cu vârste între 21 și 25 de ani, ar fi racolat mai multe tinere, minore, (provenite din familii dezorganizate sau cu o situație materialăprecară) pe care le-ar fi obligat săpractice prostituția.

De asemenea, s-a stabilit căbănuiții exercitau frecvent acte de violențăși amenințări asupra victimelor, exploatarea acestora realizându-se în apartamente închiriate, pe raza municipiului Timișoara, iar banii fiind însușiți în totalitate de cei în cauză.

Înurma perchezițiilor efectuate, de la domiciliile acestora au fost ridicate diverse sume de bani, sisteme informatice și medii de stocare a informațiilor.

Încauză, se continuăcercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire și aderare la un grup infracțional organizat și trafic de minori.

Acțiunea a  beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

Comments

comments

About the Author