Minore, abuzate sexual și exploatate în locuințe ale Protecției Copilului

Posted on mai 22 2024 - 5:33pm by petre

Reţea de prostituţie, condusă de un angajat de la Protecţia Copilului în Bucureşti. Mai multe fete, violate şi abuzate în apartamente ale DGASPC.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 au transmis, cu privire la existenţa unei reţele de prostituţie în Sectorul 4, care ar fi condusă de un angajat al DGASPC şi mai multe fete care provin dintr-un centru de tip familial ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamente care ar aparţine acestei instituţii.

DGASPC Sector 4 a sesizat poliţia, încă din luna decembrie a anului trecut, iar sesizarea a fost direcţionată ulterior către DIIICOT pentru a investiga situaţia semnalată şi pentru a dispune măsurile legale în regim de urgenţă.

„Autoritatea locală a înaintat, încă din luna decembrie 2023, o sesizare către Secţia 15 Poliţie care, ulterior, a fost direcţionată către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) pentru investigarea situaţiei semnalate şi pentru dispunerea măsurilor legale în regim de urgenţă. Demersul a fost efectuat ca urmare a unor sesizări primite din interiorul DGASPC Sector 4, dar şi din partea unor reprezentanţi ai societăţii civile, în cadrul parteneriatului realizat cu autoritatea locală, pentru a preveni şi a identifica situaţii cu potenţial de risc la care ar putea fi expuşi minorii aflaţi sub supraveghere”, arată comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4.

 

 

„Mai multe minore ar fi fost violate şi abuzate sexual în apartamentele gestionate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 4. Suspectăm existenţa unei reţele de prostituţie în căsuţa de tip familial Cavalerie. Copiii abandonaţi sunt ţintele directe ale abuzurilor sexuale”, a mai transmis fostul vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

 

Comments

comments

About the Author