Mii de terase, baruri și cluburi, verificate de Poliție, Jandarmerie și DSV – amenzi pe bandă rulantă

Posted on iul. 5 2020 - 9:17pm by petre

Aproape 4.000 de cluburi, baruri și restaurante au fost verificate sâmbătă seară de echipaje de polițiști, jandarmi și inspectori DSV.

S-au dat amenzi în valoare de peste 800.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva Covid-19, cele mai multe – aproape 800, pentru faptul că oamenii nu purtau măști sanitare în spații publice închise sau aglomerate.

Unele cluburi au organizat petreceri și în interior deși acest lucru e strict interzis.

250.000 de lei este amenda dată de polițiști doar în Capitală proprietarilor de cluburi, dar și petrecăreților care fumau ori nu purtau masca în interiorul cluburilor.

Într-un restaurant, polițiștii au descins două nopți la rând pentru că, deși proprietarul avea activitatea suspendată pentru organizarea de petreceri în spații închise, acesta a continuat să ignore legea.

Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt al Poliției Capitalei: ”Echipele de control au aplicat 6 sancțiuni în valoare de peste 24.000 de lei, fiind dispusă măsura complementară de confiscare a bunurilor de alimentație din interior în valoare de peste 11.000 de lei”.

În concluzie, reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare au emis ordin de închidere și sigilare a clubului.

Plângere penală după ce au intrat cu peste 100 de ATV-uri în pădure

La Sibiu, polițiștii au amendat cu 3.000 de lei un localnic pentru că a organizat o întrecere sportivă cu ATV-uri prin pădure.

Acolo ar fi participat mai mult de 50 de persoane, susțin polițiștii, și astfel au încălcat legea pentru prevenirea transmiterii Covid-19.

În plus, cei surprinși în imagini nu aveau nici autorizație din partea Romsilva pentru a intra în pădure.

Direcția Silvică Sibiu susține că va face plângere penală pe numele tânărului de 27 de ani care a organizat evenimentul.

În locul în care indivizii au fost surprinși este și fond de vânătoare, susțin autoritățile.

Alex Mareș, directorul unei asociații de vânătoare din Sibiu: ”În mijlocul fondului nostru ne-am trezit cu peste 100 de ATV-uri venite din toată țara. Cine vrea să organizeze competiții ar trebui să vină să discute, să stabilească cu toate organele și cu toți proprietarii și gestionarii de terenuri. Este inadminibil ce s-a întâmplat astăzi cu această adunare de oameni”.

Comments

comments

About the Author