Mihaela Sîrbu, opțiunea curată pentru Consiliul Județean din partea PER Timiș! (P)

Posted on sept. 24 2020 - 4:08pm by petre

Sîrbu Mihaela este candidat PER la Primăria Moravița și se află și pe listele pentru Consiliul Județean!

Cu o bogată experiență în administrație, de profesie economist, cu un mandat de viceprimar și actualmente director executiv adjunct în cadrul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Apă-Canal Timiș, Mihaela Sîrbu reprezintă o alegere curată pentru oricare dintre cele două funcții.

De ce ați ales Partidul Ecologist Român?

Am ales PER pentru că militează pentru o politică curată fără compromisuri cu un trend în creștere în unele țări din Europa. Ne implicăm în stilul de viață precum sportul, reciclarea, ecologizarea, educația și securitatea cetățeanului, sub sloganul ”O VIAȚĂ DECENTĂ CU UN MEDIU CURAT”. Noi promovăm o politică pentru oameni și viață. La nivel de județ venim în fața alegătorilor cu o echipă mixtă formată din oameni tineri, noi în politica și cu alte viziuni, alături de oameni cu experiență în mediul politic și nu numai. Împreună formăm o echipă capabilă să facă față adevăratelor probleme ale populației și ale ecologiei. Ne dorim ca prin implicarea noastră în societate, astfel prin fapte concrete să ducem la bun sfârșit împreună toate proiectele pe care ni le-am propus indiferent de rezultatele din 27 septembrie.Ne dorim ca prin fapte și implicare să câstigăm încrederea cât mai multor cetățeni care pe viitor să devină membri sau susținători ai PER.

Candidați din partea PER la Consiliul Județean, ce v-a determinat?

Nu sunt la început de drum în ceea ce privește administrație și sunt convinsă ca experiența acumulată până acum este utilă, dar veșnic mai avem ceva de învățat de aceea avem alături de noi oameni mult mai experimentați, îndrumatori, precum Oprea Nicolae sau Mihoc Marcel.

În calitate de candidat pentru Consiliul Județean mi-am stabilit o traiectorie directă asupra problemelor din mediul rural, deoarece acolo am observat ca sunt multe probleme. Din punctul meu de vedere, provenind din mediul rural (zona de sud a județului), consider că dacă fiecare zonă a județului ar avea un reprezentant care provine din acest mediu, ar identifica și ar înțelege mult mai bine dimensiunea problemelor pentru a le putea expune în cadru Consiliului Județean, pentru identificarea soluțiilor. Îmi doresc să fiu alaturi de oameni, de reprezentanții unităților administrativ teritoriale, de a efectua cat mai multe intâlniri cu cetățenii pentru a prelua și a transite informația. Voi susține implementarea proiectelor și identificarea fondurilor în sprijinul dezvoltarii comunitatilor cât și în sprijinul cetățeniilor din mediul privat.

Printre obiectivele pe care mi le-am propus pot să enumăr: promovarea brandurilor locale, organizarea a cât mai multor piețe și târguri agroalimentare și nu numai pentru desfacerea produselor, încurajarea producătorilor de produse ecologice și promovarea permanentă a acestora, dar și sprijinirea educației, sănătății și a mediului sănătos.

Ce v-a determinat să candidați și la Primăria Moravița?

Scopul depunerii candidaturii mele ca și candidat de primar a fost acela de a fi aproape de oamenii comunității in care m-am format, alături de care am trăit și de a veni în sprijinul lor pentru a găsi soluții în dezvoltarea comunității. Sunt un om simplu, corect și loial. Îmi doresc ca împreună să schimbăm imaginea comunei, pentru că localitatea noastră s-a dezvoltat prea puțin în raport cu potențialul ei.

Am alături o echipă tânără, capabilă, dornică să studieze și să acumuleze experiența necesara pentru punerea în aplicare a tuturor proiectelor identificate de noi sau propuse de cetățeni. Consider că avem nevoie de o administrație deschisă, transparentă, comunicativă în care părerea cetățeanului să fie luată în considerare.

Chiar dacă în comună au mai fost implementate câteva proiecte, chiar dacă avem apă, canal și câteva străzi asfaltate nu înseamnă că suntem o comună dezvoltată. O comuna dezvoltată înseamnă o comună curată, întreținută, cu viață socială, nivel de trai ridicat, angrenarea tuturor generațiilor în diferite activități recreativ-educative sau de voluntariat.

De aceea, pe lângă proiectele mari de infrastructură precum asfaltarea drumurilor ce leagă satele aparținătoare de centrul de comună precum și continuarea asfaltării strazilor, amenajarea de rigole și podețe, am gândit și alte proiecte precum: sprijinirea și identificarea fondurilor pentru dezvoltarea micilor inițiative private, promovarea imaginii localității prin crearea brandurilor locale, înființarea unui centru de petrecere a timpului liber, afterschool, infiintarea unui spațiu de agrement, impădurit, implementarea unui program “”Medicul la tine acasă”, achiziția unui autoturism adaptat pentru transportul persoanelor cu handicap și identificarea unor noi locuri de muncă în zonă.

Doar împreună orice obiectiv poate deveni realizare!

Comandat de Partidul Ecologist Român – Organizația Județeană Timiș

Executat de Asociația Europro pentru Societatea Civilă Democrație

Cod mandatar financiar: 21200195

Comments

comments

About the Author