Metoda prin care românii întorși din Europa încearcă să păcălească autoritățile la graniță! Câți români ar putea veni de Paște acasă

Posted on apr. 2 2020 - 3:23pm by petre

Chiar şi fără simptome, cei infectaţi cu COVID-19 sunt contagioşi 14 zile, timp în care ar trebui să stea în carantină sau izolare.

Tot in izolare ar trebui să stea, cu toţi cei care vin din străinătate.

Din păcate, la Vama Nădlac tot mai mulţi romani trec graniţa pe jos. Forţele de ordine nu erau pregătite pentru aşa ceva.

Marcel Vela: “E un mod de operare, în sensul în care vin aproape de graniţa cu România prin diferite variante de transport astfel încât să fie în proximitatea punctului de frontieră. Deci nu vin neapărat din Ungaria? La prezentare au arătat că vin din Ungaria, dar din analizele noastre sunt şi persoane care nu au spus adevărul la venirea în ţară.”

Bogdan Despescu: “S-au organizat în acest moment ca toate persoanele care tranzitează punctele de trecere ale frontierei pe jos să fie menţinute în punctele de trecere până se organizează preluarea acestora prin mijloace de transport.”

Cert este că, în ultimele 30 de zile, în ţara au intrat aproximativ 250.000 de români. Cei mai mulţi dintre ei, 14.000, au ajuns în Bucureşti. În Bihor 11.000 şi în Suceava 10.000.

Bogdan Despescu: “Peste 57.000 sunt cetăţeni care au venit din Italia. Putem spune că pe locul 2 este Spania, Germania, Franta.”

Peste 200.000 de români ar putea veni înainte de Paște

Este important să ştiţi că romanilor care vin din Franţa sau Elveţia le este permis să tranziteze Germania către Austria cu scopul repatrierii într-un anumit interval orar, la fel şi în Austria şi în Ungaria. E complicat însă de spus cum vor ajunge până acolo pentru că atât în Franţa, cât şi în Spania şi Italia sunt instituite măsuri restrictive de circulaţie şi mai sunt acceptate doar deplasările absolut necesare.

Aşa că nu este exclusă varianta să nu fiţi lăsaţi să ieşiţi din ţară, dacă autorităţile nu sunt convinse că motivul este serios.

Şi totuşi, oficialii se tem de un nou val în această perioadă, înaintea Paştelui. Conform estimărilor făcute chiar de ministrul sănătăţii, în următoarea perioadă ar putea ajunge în ţara alţi 200 de mii de romani din diaspora. Şi fiecare dintre el ar putea fi purtător al bolii.

Nelu Tătaru: “Fiindcă ne apropiem de sărbătorile pascale şi dincolo de ce avem ca transmisiune directă aici, vom avea şi o transmitere adusă de cei de afară. În majoritatea lor venind oarecum din zone care le ştim că sunt cu un potenţial ridicat, sunt din zonele roşii.”

Klaus Iohannis: “Trebuie să le spunem cu tristeţe, dar şi cu sinceritate să nu vină în acest an acasă de sărbători.”

Chiar dacă dorul de cei dragi e mare, cel mai sigur mod de a-i proteja acum este să staţi departe de ei.

sursa: ProTV

Comments

comments

About the Author