Mecanicul de locomotivă care a evitat o catastrofă a fost premiat

Posted on apr. 21 2024 - 5:16am by petre

Omul care a avut la dispoziţie o secundă să decidă cum salvează cinci vieţi îşi spune povestea într-un interviu în exclusivitate pentru Observator.

Este mecanicul de locomotivă care a evitat la limită un carnagiu, când o maşină de pompieri a tăiat calea trenului pe care îl conducea. Şefii i-au dat 10.000 de lei primă, dar spune că pentru el este mai important că poate să doarmă liniştit, fără să vadă chipurile celor care ar fi sfârşit sub roţi.

 

Sorin Stan, mecanic de locomotivă: Dumnezeu a pus mâna şi ne-a salvat. Şi pe mine şi pe el. Şi pe toată lumea.

Sorin Stan are şi acum un nod în gât când îşi aduce aminte de maşina de pompieri care a trecut la doi metri în faţa locomotivei lui. Cei 20 de ani de experienţă l-au făcut să ia rapid decizie salvatoare.

Sorin a fost recompensat cu 10.000 de lei pentru gestul său eroic

Sorin Stan, mecanic de locomotivă: Două secunde dacă frânam mai târziu, eram în ei. Erau cam la 150-200 de metri înaintea mea. Am dat semnale de atenţie cu fluierul locomotivei, repetate. La o viteză de 65 de kilometri pe oră să opreşti o garnitură întreagă… Îţi trebuie cam 600 de metri.

Şoferul care a pus în pericol viaţa lui şi a celor patru colegi de lângă el este cercetat disciplinat, chiar dacă a explicat că se grăbea să ajungă la o casă din Câmpia Turzii care luase foc. Mecanicul de locomotivă, în schimb, a fost premiat de şefii lui. Va încasa trei salarii în plus, adică peste 10.000 de lei. Este recunoscător, dar spune că adevărata răsplată au fost cuvintele fiului său.

 

Comments

comments

About the Author