MĂCEL în Ucraina: 1.200 de soldați ucraineni și 200 de militanți proruși ar fi murit la Slaviansk

Posted on mai 29 2014 - 9:02pm by petre

Aproximativ 1.200 de membri ai serviciilor de securitate ucrainene și circa 200 de militanți proruși au murit în confruntările care au avut loc în ultimele 48 de ore în orașul ucrainean Slaviansk, susține Viaceslav Ponomariov, liderul local al insurgenților, citat de RIA Novosti.Kiev5

„Potrivit informațiilor de care dispunem, armata ucraineanăa suferit următoarele pierderi: 1.200-1.300 de militari au murit, opt elicoptere și 15 vehicule blindate au fost distruse. Au suferit pierderi uriașe. Mărefer doar la Slaviansk”, a spus Ponomariov.

Președintele în exercițiu al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, a anunțat joi căun elicopter militar a fost doborât la Slaviansk, incidentul soldându-se cu moartea a 14 militari ucraineni. Armata ucraineanăa modificat bilanțul, precizând căsunt 12 morți.

„Circa 200 de combatanți proruși au fost uciși, iar 300 au fost răniți în confruntările de la Slaviansk”, a subliniat Ponomariov.

Serviciile de securitate ucrainene au declanșat de 48 de ore operațiuni „antiteroriste” de anvergurăîn Slaviansk, un bastion al insurgenților proruși.

33 de insurgenți morți în confruntările de la aeroportul din Donețk sunt cetățeni ruși

Cel puțin 33 de combatanți separatiști uciși în confruntările care au avut loc la aeroportul din orașul ucrainean Donețk sunt cetățeni ruși, anunțăAleksandr Borodai, liderul autoproclamatei Republici Donețk, citat de RIA Novosti.

Treizeci și trei de combatanți decedați în confruntări sunt cetățeni ruși, iar corpurile vor fi trimise în Rusia, a spus Aleksander Borodai.

Bilanțul confruntărilor care au avut loc la aeroportul din Donețk între serviciile de securitate ucrainene și insurgenți proruși depășește 100 de morți. Cincizeci dintre persoanele ucise sunt membri ai forțelor locale de autoapărare.

Cincisprezece cadavre nu au fost încăidentificate.

Comments

comments

About the Author