Ludovic Orban – restaurantele s-ar putea închide din

Posted on oct. 1 2020 - 1:20pm by petre

Ludovic Orban a anunțat că restaurantele s-ar putea închide din nou, în localitățile cu multe cazuri de Covid-19 și unde va fi depășită rata de infectare, ajungându-se la peste 1,5 la mia de locuitori.

Premierul a anunțat că decizia va afecta doar acele localități unde va fi depășită rata de infectare.
Ludovic Orban le-a cerut reprezentanţilor Horeca să impună respectarea regulilor de protecţie sanitară.

Premierul Ludovic Orban a subliniat că pentru românii din zonele afectate de pandemie va urma o nouă perioadă de restricții. „În acele localități în care va fi depășit procentul de 1,5 la sută vom lua măsuri în consecință, inclusiv acelea de întrerupere a activității firmelor din domeniul Horeca”, a spus premierul.

00:02

Măsurile vor fi valabile o perioadă, a precizat premierul, până când procentul scade sub pragul de 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Premierul Ludovic Orban le-a cerut încă o dată reprezentanţilor HORECA din hoteluri şi restaurante să impună respectarea regulilor de protecţie sanitară.

„E evident că avem de a face cu o creştere a numărului de cazuri care este determinată de creşterea interacţiunilor sociale ca urmare a unor activităţi care au fost reluate începând cu data de 1 septembrie. Şi asta e solicitarea mea către dumneavoastră – să încercaţi să asiguraţi respectarea regulilor în locaţiile pe care le aveţi în administrare”, a afirmat Orban.

De altfel, Ludovic Orban a anunțat încă de miercuri seară, că România ia în calcul reintroducerea unor restricţii pentru persoanele care vin din ţări care au un nivel ridicat de infectare.

„Vom decide luni, în cadrul CNSU, să reintroducem restricţii pentru ţările care au un nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România”, a anunţat Ludovic Orban.

El a precizat că pentru persoanele care vin în România şi stau o perioadă de maximum trei zile nu se va impune obligaţia carantinării dacă vin cu un test COVID efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară.

Comments

comments

About the Author