Lucrezi în Italia? România și Italia au schimbat convenția privind cotele de impozit

Posted on apr. 26 2015 - 5:50pm by petre

România și Italia au semnat, sâmbătă, la Riga, o convenție pentru evitarea dublei impuneri cu privire la impozitele pe venit și pentru prevenirea evaziunii fiscale, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor Publice.

Convenția dintre România și Italia a fost semnată, sâmbătă, în marja reuniunii ECOFIN de la Riga (Letonia), de ministrul român al Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, și de ministrul italian al Economiei și Finanțelor, Pier Carlo Padoan.

„Prin convenție sunt stabilite cote de impozit și un tratament fiscal în avantajul contribuabililor din ambele state cu privire la impunerea, printre altele, a veniturilor din dobânzi, redevențe, dividende, salarii, pensii, respectiv a veniturilor obținute de studenți, stagiari, profesori, cercetători, artiști de spectacol și sportivi, dar și a veniturilor obținute din valorificarea capitalului. Totodată, aceasta reglementeazăși aspectele referitoare la schimbul de informații, metodele de eliminare a dublei impuneri, nediscriminarea, procedura amiabilă, intrarea în vigoare și denunțarea convenției”, se aratăîn comunicat.

„Convenția va intra în vigoare la data ultimei notificări prin care statele contractante se informeazăreciproc cu privire la îndeplinirea procedurilor legale interne necesare pentru intrarea în vigoare, iar prevederile sale vor produce efecte începând cu prima zi a lunii ianuarie a anului calendaristic imediat următor”, mai precizeazăMinisterul Finanțelor.

Acest document va înlocui Convenția aflatăacum în vigoare, în acest domeniu, semnatăîn 1977.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author