Locuitorii cartierului Blascovici au un nou parc

Posted on sept. 21 2010 - 11:48am by petre

Este vorba despre scuarul dintre strazile Cuza Voda, Sinaia si Herastrau, unde natura se imbina cu spatiul de joaca, pe o suprafata de peste 3.800 metri patrati.

Aici s-au pastrat arborii existenti, biodiversitatea scuarului imbogatindu-se cu o gama variata de arbusti cu flori.
Suprafata gazonata, prin montarea brazdelor de gazon, este de 2850 m2, iar pentru asigurarea viabilitatii materialului dendrologic plantat si a gazonului, dar si pentru scaderea temperaturii la sol in perioada de vara s-a instalat un sistem de irigare computerizat.
Locul de joaca existent a fost amenajat cu mai multe echipamente de joaca pentru grupe diferite de varsta: mai multe albinute, sistem hexagonal de catarat, leagan pentru copii mari cu 2 locuri, podet cu arcuri, complex de tobogane Sebes si un tobogan Margerit. Sub echipamentele de joaca s-a montat tartan.
Spatiul verde si locul de joaca au fost amenajate de SC DRUFEC CONS CF SRL, intreaga amenajare fiind in valoare de aproximativ 250.000 lei.
Prezenta parcului s-a facut in prezenta primarului, Gheorghe Ciuhandu, care a stat de vorba cu locuitorii din zona si le-a recomandat sa ai ba grija de noua investitie. Este cam ultimul parc din acest an. Acum ne concentram pe parcari ecologice. A fost un an greu, dar la spatii verzi ne-am descurcat, a declarat edilul-sef al orasului, Gheorghe Ciuhandu.

Comments

comments

About the Author