Liviu Pop: Ordonanța de modificare a legii revoluționarilor nu va fi retrasă, dar se poate corecta în Parlament

Posted on ian. 5 2015 - 8:49pm by petre

Retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi, a declarat, luni seară, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, care a mai precizat căinvităreprezentanții revoluționarilor, marți, pentru continuarea discuțiilor.

Pop spune, într-un comunicat transmis MEDIAFAX, cănu este posibilăabrogarea ordonanței privind obligativitatea obținerii de noi certificate de către revoluționari.

„Retragerea OUG nu poate fi operabilă, însă, în Parlament, pe traseul legislativ, se vor putea face eventuale corecturi la aceasta. Cât timp existădeschidere către dialog cred cu tărie căanumite probleme semnalate pot fi remediate. Doar prin dialog, prin consultări, se poate ajunge la stabilitate, la eliminarea conflictelor sociale și a acțiunilor revendicative”, aratăministrul delegat pentru Dialog Social.

Liviu Pop mai spune cămarți, de la ora 12.00, reprezentanții Asociațiilor de Revoluționari din România sunt așteptați la cabinetul său, pentru continuarea discuțiilor.

Demnitarul adaugăfaptul căla întâlnirea cu revoluționarii de luni au participat Alexandra Braica, secretar de stat pentru Dialog Social în cadrul Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Adrian Sanda, secretar de stat la Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Revoluționarilor din decembrie 1989 și a Deținuților Politici, Gheorghe Tănăsoiu, secretar general la Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Revoluționarilor din decembrie 1989 și a Deținuților Politici, și Corneliu Vișoianu, consilier al prim-ministrului.

Sute de revoluționari au protestat luni, în Piața Victoriei din București, fațăde obligativitatea obținerii de noi certificate, impusăprin OUG la sfârșitul anului trecut.

Câțiva dintre ei, printre care și Dumitru Dincă, au intrat în sediul Guvernului, pentru discuții la care săcearăabrogarea ordonanței. Aceștia au amenințat la un moment dat căvor intra în greva foamei dacănu vorbesc personal cu prim-ministrul.

Premierul Victor Ponta a cerut Corpului de control, dupăacest protest, săverifice activitatea Secretariatului de Stat pentru Revoluționari începând din 1990, în principal modul în care au fost acordate certificate de revoluționar, au declarat surse din Guvern.

Unul dintre revoluționarii prezenți la negocierile de la Guvern, Mihai Orbulescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, cădemersul premierului este o primăvictorie a acțiunii de protest.

„SămeargăCorpul de control săverifice. Noi am cerut acest lucru pentru căsunt mari nereguli acolo, pentru căsunt impostorii lui Sanda (Adrian Sanda, secretar de stat, șeful Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor – n.r.)”, a mai spus Orbulescu.

Acesta a mai precizat cărevoluționarii așteaptăîn continuare săaibăo discuție cu Victor Ponta și că, în funcție de reacția Guvernului, vor decide ce vor face mai departe.

Orbulescu a adăugat cărevoluționarii vor aștepta invitația la o discuție cu premierul, marți, în Piața Victoriei, unde se vor aduna la ora 10.30.

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author