LIVE: UCIGAȘII de la Charlie Hebdo au luat ostatici și sunt înconjurați de Poliție

Posted on ian. 9 2015 - 1:39pm by petre

Frații Cherif și Said Kouachi, suspectați în atentatul de miercuri de la Charlie Hebdo, sunt autorii unei luări de ostatici care are loc vineri dimineațăîntr-o tipografie din Dammartin-en-Goële, în Seine-et-Marne. Echipele GIGN aflate la fața locului au început negocierile cu autorii luării de ostatici. Frații Cherif și Said Kouachi ar fi declarat, într-o conversație telefonicăcu polițiștii de la tipografia unde teroriștii au luat ostatici, căvor sămoară„martiri„, informeazăLe Figaro.

UPDATE 12:50 – Mărturia unui comerciant: „Am dat mâna” cu unul dintre frații Kouachi la locul luării de ostatici

Un comerciant – care avea întâlnire vineri dimineața la firma din Dammartin-en-Goële unde este în curs o luare de ostatici  – a declarat căs-a întâlnit cu unul dintre frații Kouachi, presupușii autori ai răpirii, căau dat mâna și s-au salutat, relateazăpostul France Info pe site.Ostatici Charlie Hebdo Franta Paris

„M-am întâlnit cu unul dintre teroriști, i-am strâns mâna și l-am salutat”, a declarat „Didier” pentru post.

France Info precizeazăcăl-a putut contacta în exclusivitate pe „Didier”, comerciantul care susținăcăs-a întâlnit vineri dimineața cu unul dintre frații Kouachi la Dammartin-en-Goële. Teroristul l-a avertizat căîn zonă”se aflăpoliția” și l-a îndemnat să”plece, (pentru că) nu ucidem civili”.

„Când am ajuns, clientul meu a ieșit împreunăcu o persoanăînarmată, care s-a prezentat ca fiind de la poliție, clientul meu mi-a cerut săplec, așa căam plecat”, a declarat Didier.

„Persoana care s-a prezentat ca fiind de la poliție mi-a spus: «Plecați, oricum nu ucidem civili», un lucru care m-a uluit și am decis, astfel, săsun la poliție. Presupun căera unul dintre teroriști”, afirmăcomerciantul în continuare.

„Nu i-am recunoscut în mod oficial, era îmbrăcat ca polițiștii, în ținutăde intervenție neagră, vestăantiglonț și (avea) pușcă. Ar fi putut săfie un polițist, dacănu mi-ar fi spus că«nu omorâm civili»”, a subliniat bărbatul.

„Erau puternic înarmați, ca polițiștii care intervin cu puști de tip Kalașnikov”, insistăel, precizând că”eu măaflam în fața porții întreprinderii, i-am strâns mâna lui Michel și unuia dintre teroriști. Mi-a spus «sunt (din) poliție. Plecați, nu ucidem civili». Dupăce-am plecat, iar Michel a închis ușa în urma mea. Am plecat, dupăaceea”, a mai povestit Didier.

„Nu știam daccăera vorba despre o luare de ostatici ori o spargere. Știam căceva nu era normal. Nu am auzit focuri de armă”, a mai declarat comerciantul.

„Cred cămăvoi duce să-mi văd colegii și săjoc la loto, pentru căam avut mult noroc în această(vineri) dimineața”, a mai declarat Didier pentru France Info.

UPDATE 12:05 – Cei doi frați au declarat că„vor sămoarămartiri„.

Frații Cherif și Said Kouachi ar fi declarat, într-o conversație telefonicăcu polițiștii de la tipografia unde teroriștii au luat ostatici, căvor sămoară„martiri„, informeazăLe Figaro.

UPDATE 11:46 – Frații Kouachi au luat ostaticăo singurăpersoană, confirmăo sursădin cadrul poliției

O sursădin cadrul poliției franceze a confirmat, vineri, pentru AFP căo singurăpersoanăeste luatăostaticăde frații Cherif și Said Kouachi într-o micăfirmădintr-o localitate situatăla nord-est de Paris.

UPDATE 11:38 – Parchetul dezminte bilanțul victimelor în urma schimbului de focuri de la Dammartin-en-Goële

Parchetul a dezmințit vineri bilanțul de doi morți anunțat anterior de Le Parisien, în urma schimbului de focuri care a avut loc în localitatea Dammartin-en-Goële, situatăla nord de Paris, în timpul urmăririi fraților Kouachi, relateazăcotidianul L’Express, în ediția electronică.

Cu puțin timp în urmă, Le Parisien anunțat că, în urma schimbului de focuri care a avut loc la Dammartin-en-Goële (Seine-et-Marne), douăpersoane au murit și alte 20 au fost rănite.

Potrivit primarului orașului, compania are doar cinci angajați.

UPDATE 11:20 – Un ministru francez a confirmat căare loc o operațiune pentru „neutralizarea autorilor” atentatului împotriva Charlie Hebdo, relateazăAFP.

„O intervenție este în curs și este menităsă-i neutralizeze pe autorii atentatului laș comis în urmăcu douăzile”, a declarat Bernard Cazeneuve într-o reuniune cu prefecții, la Paris.

UPDATE 11:00 – Doi morți și 20 de răniți la Dammartin-en-Goële

Doi oameni au murit și 20 au fost răniți în schimbul de focuri dintre poliție și suspecții atacului de la Charlie Hebdo, în localitatea Dammartin-en-Goële.

Frații Cherif și Said Kouachi s-ar fi baricadat într-o tipografie, unde dețin ostatice 10 persoane, afirmăFrance 2 într-o ediție specială, relateazăL’Express, în ediția electronică.

Potrivit iTélé, echipele GIGN aflate la fața locului au început negocierile cu autorii luării de ostatici.

UPDATE 10:57 – Ministrul francez de Interne confirmăo „operațiune în curs” la Dammartin-en-Goële

„Un dispozitiv de securitate extrem de dens a fost pus în aplicare pe teritoriul departamentului Oise, de la Aisne la Seine-et-Marne. Acesta mobilizeazămijloace extrem de importante cu o operațiune în curs la Dammartin-en-Goële”, a confirmat ministrul francez.

UPDATE 10:30 – Luare de ostatici la nord de Paris

O luare de ostatici era în desfășurare vineri dimineața într-o întreprindere, la nord-est de Paris, în urma unui schimb de focuri de armăși unei curse de urmărire a doi bărbați înarmați care ar putea fi frații acuzați de atentatul de la Charlie Hebdo, afirmăsurse concordante.

Numărul de persoane luate ostatice în aceastălocalitate, Dammartin-en-Goële, nu putea fi precizat imediat, a adăugat o sursăapropiatăde dosar.

UPDATE 10:23 – Doi indivizi care ar putea fi frații Kouachi au furat o mașinăîn Oise

O mașinăa fost furatăla Montagny-Sainte-Félicité (Oise) în jurul orei 08.40 (09.40 ora României) de doi indivizi cu semnalmentele fraților Kouachi, suspectați căsunt autorii atentatului de la Charlie Hebdo, relateazăRTL.fr.

Câteva minute mai târziu, un schimb de focuri a avut loc în Seine-et-Marne, în dretul Dammartin-en-Goële, în apropiere de zona unde au loc operațiunile de căutare a fraților Cherif și Said Kouachi. Mai mulți bărbați aflați la bordul unei mașini au tras în forțele de ordine.

Un martor ocular, care lucreazăîn zona industrialădin Dammartin-en-Goële a auzit focuri de armă: „Lucrez la depozitul Kuehne Nagel din zona industrială. Înurmăcu aproximativ o jumătate de orăam auzit focuri de armăși în cinci minute era prezentătoatăsecuritate, elicopoterele poliției. Ni s-a interzis săne apropiem de ferestre și trebuie sărămânem în interiorul depozitului. Nu mai este nicio mișcare nici nu se intră, nici nu se iese”.

ÃŽntreaga comunăeste încercuităde forțele de ordine cu elicoptere care survoleazăzona, precum și echipe ale GIGN și RAID care sunt mobilizate la fața locului. Jandarmeria le-a cerut persoanelor din zonăsănu iasădin locuințe.

UPDATE 09:35 – Căutarea celor doi teroriști a intrat în cea de-a treia zi. Conform jurnalistului Guillaume Debre, principala teamăa autorităților este căcei doi suspecți ar putea săajungăla granița cu Belgia și ar putea ieși din țară.

Înjurul orei 07.00 GMT (09.00 ora României), mai multe camionete ale Brigăzii de căutare și intervenție (BRI) a poliției judiciare au ajuns în zona Picardie, situatăla 80 de kilometri nord-est de Paris, unde se concentreazăcăutările.

„Căutările se vor relua, mai ales în zonele împădurite”, a explicat pentru AFP o sursădin cadrul poliției.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author