LISTA TUTUROR ȘCOLILOR ȘI GRĂDINIÈšELOR ÃŽNCHISE MIERCURI

Posted on ian. 28 2014 - 8:24pm by petre

Școlile și grădinițele din Capitalăși 18 județe, respectiv Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Vâlcea și Vrancea vor fi închise, miercuri, din cauza avertizărilor meteo.

Înurma avertizărilor primite de la ANM privind instituirea codului portocaliu și a codului galben pentru București și alte 24 de județe, inspectoratele școlare au decis închiderea integralăa tuturor unităților de învățământ preuniversitar pentru miercuri, 29 ianuarie, în Capitalăși în alte 18 județe: Argeș, Bacău, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Ilfov, Ialomița, Prahova, Olt, Tulcea, Teleorman, Vâlcea și Vrancea, se aratăîntr-un comunicat al Ministerului Educației Naționale.

MEN anunțase închiderea școlilor și grădinițelor și în județul Vaslui, ulterior hotărându-se săfie închise doar unitățile din mediul rural din acest județ, ca și în Iași.

Înjudețele Brașov, Covasna, Gorj și Mehedinți unitățile de învățământ vor fi deschise pentru elevi și profesori, chiar dacăacestea se aflăsub cod galben, deoarece condițiile create permit acest lucru.

Înjudețul Botoșani, care, nu se aflăsub niciun cod de avertizare meteorologică, vor fi douășcoli închise din cauza faptului căelevii vin din localități aflate sub cod de avertizare.

Totodată, Ministerul Educației Naționale recomandătuturor studenților săcontacteze secretariatele universităților și săconsulte paginile de internet ale acestora și precizeazăcăhotărârea de întrerupere temporarăa activității aparține exclusiv conducerilor instituțiilor de învățământ superior, în baza autonomiei universitare.

Universitatea București a decis sistarea tuturor activităților pentru zilele de miercuri și joi. La rândul lor, Școala Naționalăde Studii Politice și Administrative din București și Universitatea din Pitești au decis săsuspende activităție didactice pentru ziua de miercuri.

Bucureștiul și 14 județe din sudul și estul țării vor fi, miercuri, între orele 06.00 și 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar pentru alte zece județe a fost emisăo avertizare cod galben.

Avertizarea cod portocaliu a fost emisăpentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea, Galați și jumătatea de sud a județelor Argeș și Dâmbovița.

Miercuri vor fi sub avertizare cod galben de viscol județele Iași, Vaslui, Bacău, Covasna, Brașov, Vâlcea, Olt, Gorj, Dolj și Mehedinți, precum și jumătatea de nord a județelor Dâmbovița și Argeș.

ÃŽncepând de miercuri, ora 23.00, va intra în vigoare o altăavertizare, valabilăpânăjoi, la ora 10.00.

Avertizarea cod portocaliu va fi restrânsă, de miercuri noapte, la opt din cele 14 județe, respectiv Călărași, Ialomița, Constanța, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea și Galați.

De asemenea, de miercuri noapte pânăjoi dimineațăva fi prelungităavertizarea cod galben pentru București și județele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dâmbovița, Iași, Vaslui, Bacău și Covasna.

Joi și vineri, vremea va deveni geroasăpe arii extinse în regiunile estice, sudice și centrale, cu precădere dimineața și noaptea.

Școlile și grădinițele din Prahova, Călărași și Ialomița vor fi închise și miercuri

Cursurile în unitățile de învățământ preuniversitar din județele Prahova, Călărași și Ialomița vor fi suspendate, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, autoritățile spunând cănu vor săpunăîn pericol „integritatea” copiilor în condițiile în care meteorologii anunțăcăninsorile vor reveni.

Toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Prahova vor fi închise, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean Prahova.

Decizia privind suspendarea cursurilor este luatăîn contextul în care în Prahova încămai existălocalități fărăenergie electrică, iar circulația rutierăpe unele drumuri județene și comunale se desfășoarăcu dificultate.

Primarul Ploieștiului, Iulian Bădescu, a solicitat Inspectoratului Școlar Județean ca unitățile de învățământ din municipiu sărămânăînchise și joi, în contextul în care județul Prahova se aflăsub avertizare cod portocaliu, însădeocamdatănu a fost luatăo decizie în acest sens.

Înjudețul Ialomița, școlile și grădinițele vor fi închise miercuri, a declarat corespondentului MEDIAFAX inspectorul general școlar al județului, Ileana Condruț.

Și în județul Călărași, școlile și grădinițele rămân închise miercuri.

„Nu vom pune în pericol integritatea copiilor, având în vedere căexistăo nouăavertizare cod portocaliu”, a declarat prefectul de Călărași, George Iacob.

Potrivit acestuia, la ora transmiterii acestei știri, în județul Călărași nu mai sunt drumuri blocate, însăse circulăcu dificultate, iar utilajele acționeazăpentru menținerea șoselei curate, dar și pentru lărgirea carosabilului acolo unde acesta este îngustat de zăpada de pe marginea drumului.

Echipe de jandarmi au fost mobilizați în localitățile Lehliu Sat, Florica și Ileana din Călărași, pentru a-i ajuta pe bătrâni și pe persoanele aflate în dificultate săfacăpoteci pânăla grajdurile de animale și pânăla magaziile cu lemne.

Comments

comments

About the Author