Lista nominalizărilor la OSCAR 2015

Posted on ian. 15 2015 - 4:47pm by petre

Nominalizările la premiile Oscar 2015 au fost anunțate joi, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Samuel Goldwyn Theatre din Beverly Hills.

Cel mai bun film:

„American Sniper”, de Clint Eastwood, „Birdman”, de Alejandro Gonzalez Inarritu, „Boyhood”, de Richard Linklater, „The Grand Budapest Hotel”, de Wes Anderson, „The Imitation Game”, de Morten Tyldum, „Selma”, de Ava DuVernay, „The Theory of Everything”, de James Marsh, și „Whiplash”, de Damien Chazelle

Cel mai bun actor:

Steve Carell pentru rolul din „Foxcatcher”, Bradley Cooper, pentru interpretarea din „American Sniper”, Benedict Cumberbatch, pentru „The Imitation Game”, Michael Keaton, pentru „Birdman”, iar Eddie Redmayne, pentru „The Theory of Everything”.

Cea mai bunăactriță:

Marion Cotillard pentru rolul din „Deux jours, une nuit”, Felicity Jones pentru „The theory of everything”, Julianne Moore pentru „Still Alice”, Rosamund Pike pentru „Gone Girl”, Reese Witherspoon pentru „Wild”.

Cea mai bunăregie:

Alejandro Gonzalez Inarritu pentru regia filmului „Birdman”, Richard Linklater, pentru „Boyhood”, Bennett Miller, pentru „Foxcatcher”, Wes Anderson, pentru „The Grand Budapest Hotel”, iar Morten Tyldum, pentru „The Imitation Game”.

Cea de-a 87-a galăde decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie, la Los Angeles.

Comments

comments

About the Author