Liber pe centura Timisoarei!

Posted on sept. 23 2010 - 7:04am by petre

Reprezentantii Ministerului Transporturilor au dat unda verde circulatiei pe centura Timisoarei. Dar nu inainte de a o inspecta insa. Zilele trecute, ministrul Transporturilor a trimis o comisie la Timisoara, pentru a efectua receptia tehnica a primului tronson a variantei de ocolire a orasului.

Membrii comisiei au decis sa dea drumul tronsonului de 9,6 kilometri, dar si pasajului de peste Drumul National 6, cel care trece peste calea ferata Timisoara Bucuresti.
Pna in aceasta saptamna, intrarea pe centura, dinspre Lugoj, s-a facut de pe drumul care duce spre Aeroportul International Traian Vuia, deoarece se lucra la pasaj. Cum lucrarile la pod s-au incheiat acum, soferii nu vor mai trebui sa mearga inspre aeroport, ci vor putea folosi pasajul pentru a intra direct pe centura care leaga Calea Lugojului de Calea Aradului.
Acesta este doar primul tronson al centurii de ocolire a Timisoarei care a fost finalizat. In ceea ce priveste celelalte tronsoane, s-ar putea sa mai avem de asteptat destul de mult, mai ales ca, de exemplu, tronsonul ce leaga Calea Lugojului de strada Polona asteapta inca finantare. Exista insa discutii cu Banca Japoneza, cea care a finantat si primul tronson al centurii de ocolire a urbei de pe Bega.

Comments

comments

About the Author