Klaus Iohannis a depus jurământul

Posted on dec. 21 2014 - 1:54pm by petre

Klaus Iohannis a depus jurământul de învestiturăîn funcția de președinte al României, în ședința solemnăcomunăa Senatului și Camerei Deputaților. Iohannis a declarat, în discursul rostit în fața Parlamentului, căeste sunt recunoscător și onorat de încrederea pe care cetățenii i-au acordat-o alegându-l președinte și a asigurat căva fi președintele tuturor românilor.

Klaus Iohannis a primit, duminică, de la Traian Băsescu, în cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni, Colanul de aur al Ordinului Steaua României, dupăcare cei doi, împreunăcu soțiile, au ciocnit un pahar de șampanie cu foștii și viitorii consilieri prezidențiali.

Dupăce a fost întâmpinat de garda de onoare, Klaus și Carmen Iohannis au fost întâmpinați în Palatul Cotroceni de Traian și Maria Băsescu.

Cei patru au intrat Sala Unirii, unde s-a intonat imnul naționmal al României.

Dupăintonarea imnului, Traian Băsescu i-a înmânat președintelui Iohannis Colanul de aur al Ordinului.

Apoi, cei doi, împreunăcu soțiile, au ciocnit un pahar de șampanie cu foștii și viitorii consilieri prezidențiali.

UPDATE 13:05 Iohannis a ajuns la Palatul Cotroceni

Președintele Klaus Iohannis a ajuns, duminică, la Palatul Cotroceni, unde a fost întâmpinat garda de onoare.

UPDATE 12:15  Iohannis susține primul discurs în calitate de președinte al României

– Stau aici, în fața dumneavoastră, conștient de miza acestui moment pentru viitorul României. Sunt recunoscător și onorat de încrederea pe care cetățenii României mi-au acordat-o cea de a fi președintele lor și îi asigur căvoi fi președintele tuturor românilor

– Sunt profund mișcat de dragostea de țarăcare a stat în spatele participării la vot, de aspirația spre libertate și proprietate a românilor

– Vămulțumesc vouă, tuturor concetățenilor mei, pentru căați arătat lumii întregi adevărata fațăa României. La 25 de ani dupăcăderea comunismului ați făcut încăo datăsătriumfe democrația și participarea

- România lucrului bine făcut este angajamentul luat și cu care pornesc pe acest drum.

– Este nevoie de înțelegerea clarăla nivelul întregii clase politice: nu existăaltăcale pentru România decât aceea a unei țări eliberate de corupție

- Vreau ca la final de mandat oamenii săvadăcăam făcut legi durabile, instituții solide. Trebuie săne apucăm de treabă. Lucrurile nu se vor întâmpla peste noapte. La fiecare etapăvom avea de înfruntat capcane.

– Măbucur săconstat căexistădeschiderea pentru a începe discuțiile pentru revizurea Constituției.

-  Cu toții ne dorim o transformare profundăa României în ansamblul său. Schimbările de legislație sunt doar un pas. Trebuie schimbate și mentalități. Vreau o Românie în care nu e timp de spectacol.  ÃŽmi doresc o națiune puternică.

UPDATE 12.13. Patriarhul Daniel susține un discurs în fața Parlamentului

UPDATE 12:10 Iohannis a depus jurământul de învestiturăîn funcția de președinte al României

ÃŽnainte de depunerea jurământului, președintele Curții Constituționale, Augustin Zegrean, a prezentat Hotărârea privind validarea alegerii președintelui României, în conformitate cu prevederile Legii privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale și ale Regulamentului ședințelor comune ale Camerei Deputaților și Senatului.

UPDATE 12.00 – Sedința comunăsolemnăa Senatului și Camerei Deputaților a început cu intonarea imnului

Sedința comunăsolemnăa Senatului și Camerei Deputaților dedicatăceremoniei de învestire a lui Klaus Iohannis în funcția de președinte al României a început, cu intonarea imnului național, președintele ales urmând sădepunăjurământul.

Iohannis a venit la sala de plen însoțit de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat cu aplauze la intrararea în sală.

Ședința a fost deschisăde președintele Camerei Deputaților,Valeriu Zgonea.

Întimpul intonării imnuului național, Klaus Iohannis a ținut mâna în dreptul inimii.

La ceremonie asistănumeroși invitați, între care foștii președinți Ion Iliescu și Emil Constantinescu, patriarhul Daniel, arhiepiscopul romano-catolic de București Ioan Robu, principele Radu.

Comments

comments

About the Author