Jaful secolului, la Londra! Așa ceva s-a întâmplat doar acum 30 de ani și în filme!

Posted on apr. 9 2015 - 7:03am by petre

O bandăde hoți a profitat de vacanța de patru zile de Paște pe care au avut-o la dispoziție angajații unei bănci și au pus la cale un plan minuțios, prin care au reușit săgolească300 de cutii valorice din seiful instituției, reușind ceea ce poate fi numit jaful secolului.08A_Hatton Heist Leo

Hoții au prădat, joia trecută, banca de valori Hatton Garden Safe Deposit Ltd din Londra.

Ei au profitat de faptul căangajații instituției au intrat în minivacanța de Paște și au pus în aplicare un plan curajos, cu ajutorul căruia au reușit săgolească300 din cele 600 de cutii valorice aflate în subsolul băncii.Londra Jaf1

Potrivit tabloidului Daily Mail, se pare că, joi noapte, hoții au făcut o gaurăîn acoperiș, apoi au coborât pe frânghii pe scara liftului și, în jurul orei 1.00, au dezactivat alarma. Ei s-au folosit de echipamente grele de tăiat pentru a pătrunde în camera cu valori, tăind barele de metal cu un flex.

Aceștia au reușit săfure diamante, bijuterii, ceasuri de lux și bani, iar apoi au plecat nestingheriți. Cel mai scump obiect pe care l-au furat este un diamant în valoare de 750.000 de dolari.

Jaful, al cărui prejudiciu este apreciat la circa 300.000.000 de dolari, a fost descoperit abia luni, când angajații s-au întors la muncă. Înplus, mulți dintre proprietarii cutiilor valorice nici măcar nu aveau asigurare pentru bunuri, iar alții preferăsănu depunăplângere din motive… de discreție, astfel căvaloarea prăzii poate fi chiar mai mare.

Sursa: Libertatea.ro. DailyMail

Comments

comments

About the Author