Indivizi înarmați au intrat în sediul televiziunii și au luat ostatici în direct – în Ecuador

Posted on ian. 10 2024 - 12:15am by petre

Luare de ostatici în direct, la o televiziune.

Unui angajat i s-a pus o bombă în sacou.

La televiziunea din Ecuador „Tc Televisión” mai mulți indivizi înarmați au pătruns într-un studiou și i-au luat ostatici pe angajați. Unui om de televiziune i s-a pus în buzunarul sacoului un dispozitiv ce pare a fi exploziv.

Imaginile cu luarea de ostatici din studioul TV au fost transmise în direct la televiziunea ecuadoriană.

„Nu trageți, vă rog, nu trageți”, a strigat o femeie în timp ce au răsunat focuri de armă, iar atacatorii, care purtau puști și grenade, au forțat echipajul îngrozit al televiziunii TC să se pună la pământ.

„Unitățile poliției naționale din Quito și Guayaquil au fost alertate în legătură cu acest act criminal și se află deja la fața locului”, a declarat poliția într-o scurtă declarație pentru jurnaliști.

Transmisiunea în direct a continuat neîntreruptă, deși luminile s-au stins pe platou. La aproximativ 30 de minute după ce au apărut atacatorii, a putut fi văzută intrarea poliției.

„Poliția, poliția”, a strigat un bărbat în uniformă. „Avem un coleg rănit”, a răspuns un bărbat.

„Vă rog, au intrat să ne ucidă. Doamne, nu lăsați să se întâmple asta. Criminalii sunt în direct”, a declarat unul dintre jurnaliști pentru AFP, într-un mesaj pe WhatsApp.

Incidentul a avut loc în contextul în care autoritățile din Ecuador au instituit stare de urgență în toată țară după ce unul dintre cei mai temuți lideri de bandă a dispărut dintr-o închisoare de maximă securitate.

Președintele Ecuadorului, Daniel Noboa, a anunțat starea de urgență, care va permite autorităților să suspende drepturile cetățenilor și să trimită militarii în închisori. Decretul va fi în vigoare 60 de zile, potrivit Sky News.

Ca răspuns, gangsterii au luat ostatici mai mulți ofițeri de poliție și au difuzat o înregistrare video înfiorătoare în care unul dintre ei a fost forțat să citească un mesaj adresat lui Noboa.

 

 

 

 

Comments

comments

About the Author