Incredibilul lac roz la doar 100 de kilometri de Timiș – apa lacului are efecte miraculoase pentru sănătate

Posted on aug. 9 2022 - 3:45pm by petre

 

Deși nu sunt cele mai adânci sau mai mari lacuri ale lumii, aceste lacuri sunt încă incredibil de remarcabile în sine. Datorită culorilor lor unice, aceste „lacuri roz” sunt adesea fotografiate și au câștigat faima în țările lor locale și de departe.

 

Există în lume câteva lacuri cu apa roz, Hillier Reservoir în Australia, Lacul Retba în Senegal, El Salar de Galerazamba în Columbia, Laguna Salada de Torrevieja în Spania și Lacul Pačir în Serbia.

Un lac de o culoare deosebită, situat în comuna Bačka Topola a devenit anul acesta una dintre cele mai interesante destinaţii din Voivodina, unde se adună turiştii din întreaga ţară, dar şi din Ungaria.

Lacul de la Pačir a devenit în vara aceasta „Marea voivodineană”, dar a fost construit de locuitorii oraşului care au introdus apa dintr-un izvor termal de la o distanţă de 800 de metri. Pe malul lacului, plaja este amenajată astfel încât băile au devenit o oază de vară atrăgătoare. Acesta este unicul lac din Serbia a cărui apă este sărată, dat totodată şi termală şi tămăduitoare. Există însă încă un lucru care o face unică şi deosebită. Din cauza cantităţilor ridicate de iod, brom, sulf şi litiu, dar şi în funcţie de perioada zilei, culoarea apei în acest lac se schimbă de la roz la violet, din care în India, Rusia şi Senegal, se găseşte şi la Pačir şi atrage toate generaţiile. Unii vor să se vindece, alţii să se fotografieze, însă toţi se delecteză perfect.

Lacul atrage şi persoenele în vârstă, dar dorinţa turiştilor de a beneficia de frumuseţile acestui lac, în fiecare zi este atât de mare, încât numărul vizitatorilor ar putea depăşi cifra de 2.300, cât este şi numărul de locuitori al localităţii Pačir. Din cauza respectării măsurilor epidemiologice, deocamdată, pe malul lacului pot fi prezente 600 de persoane în acelaşi timp. Oto Nadj de la autoguvernarea locală Pačir spune că în trecut, la Pacir au venit oaspeţi din localităţile învecinate, dar acum ajung din întreaga ţară. Cei mai mulţi vizitatori sunt din Belgarad şi Novi Sad, dar şi din Kuršumlija. Mulţi ajung şi din Ungaria, deoarece acolo nu există un asemenea lac cu apă roz. Majoritatea turiştilor sunt mulţumiţi şi revin la lac de mai multe ori. Oto Nadj accentuează că faptul acesta este o dovadă că băile sunt bune şi că turiştilor le place apa.

În cadrul băilor de la Pačir se află două piscine închise cu apă termală şi tămăduitoare, care sunt la dispoziţia turiştilor 365 de zile pe parcursul întregului an. Acest lac exotic devine pe perioada iernii devine o adevărată Mare Panonică, iar în timpul verii, datorită trăsăturilor neobişnuite de a-şi schimba culoarea apei la razele solare, atrage ca şi un magnet un număr mare de turişti.

Temperatura apei este de aproximativ 30 de grade Celsius, deși apa de izvor are de fapt 72 de grade Celsius, este răcită pentru siguranță. Din cauza temperaturii ridicate, vizitatorilor li se recomandă să petreacă doar aproximativ 20-30 de minute în apă.

 

Comments

comments

About the Author