INCREDIBIL! Un român este al doilea cel mai căutat om din lume! Americanii au pus un milion de dolari pe capul său

Posted on sept. 30 2016 - 1:33pm by petre

Nicolae Popescu este cel mai căutat român din lume și al doilea cel mai căutat om din lume. FBI oferă o recompensă de un milion de dolari pentru hackerul originar din Alexandria, care este căutat de 4 ani de autorități, figurând pe locul 2 în lista celor mai căutați infractori cibernetici.

Românul este căutat de FBI pentru o listă lungă de infracțiuni: complicitate la comiterea infracțiunii de transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte și uz de fals și trafic cu mărci înregistrate false, transfer bancar fraudulos, spălare de bani, fals în acte și uz de fals, trafic cu mărci înregistrate false. „Nicolae Popescu este căutat pentru posibila sa participare într-o escrocherie sofisticată de fraudă pe internet. Încadrul acestei escrocherii, grupul de infractori aflați în România și în alte părți din Europa au postat anunțuri pe site-uri de licitație de pe Internet pentru vânzarea de produse.fbi

Aceste anunțuri conțineau imaginile și descrierile unor vehicule și altor obiecte de vânzare, fără ca, de fapt, aceste vehicule și obiecte să existe în realitate. Pretinzând a fi vânzători, infractorii negociau prin email cu cumpărători neavizați din Statele Unite ale Americii” este descrierea infractorului pe site-ul FBI.

Hackerul a fost reținut în 2010 de procurorii DIICOT în cadrul operațiunii „Valea Regilor” alături de alte 33 persoane. ÃŽnsă, acesta a reușit să fugă în perioada de 4 ore lăsat liber între momentul expirării mandatului de reținere și ora emiterii celui de arest preventiv, scrie b1, citat de Gandul.info.

Nicolae Popescu este un nume cunoscut în America, încă din 2012, de când FBI i-a luat urma. Îndecembrie 2012, un mandat de arestare federal a fost emis pe numele lui, americanii considerându-l capul unei rețele de hackeri din care mai făceau parte alți cinci români. Toți membrii rețelei au fost acuzați acuzați că au vândut yachturi sau mașini de lux pe internet, obiecte de lux inexistente, la prețuri cuprinse între 10.000 și 45.000 de euro, păcălind mii de străini. Vânzările se făceau pe eBay sau Cars.com, banii ajungând printr-o rețea de conturi, în România. În2014, pe capul românului despre care nu se mai știe nimic a fost pusă o recompensă de un milion de dolari.

sursa: B1, Gandul

Comments

comments

About the Author