Incepe marea curatenie nationala * Si puscariasii aduna gunoaie

Posted on sept. 24 2010 - 2:08pm by petre

Un numar de 30 de puscariasi de la penitenciarul Popa Sapca s-au oferit sa adune gunoaiele timisenilor, pe langa cei peste 2.000 de banateni, care vor curata cele 542 de mormane de gunoi din judet, intinse pe raza a 68 de localitati din Timis.

Echipa Lets do it, Romania! a adunat peste 50.000 de voluntari din 39 de judete, care, intr-o singura zi vor incerca sa adune mormanele de deseuri din zonele naturale din afara oraselor.
In Timis, numarul celor inscrisi online a trecut de 2.000 de voluntari, iar scolile din comune si din localitati inca mai completeaza liste de participare. Cu totii vor curata cele mai importante zone din judet, Padurea Verde, malurile Timisului, cursurile mai multor rauri, Lacul Surduc si alte locuri frecventate de turisti.
Chiar in ziua de sambata, 25 septembrie, incepand cu ora 8, in parcarea celui mai mare centru comercial din oras, voluntarii pot merge sa isi ia hartile cu traseele mormanelor de gunoi, precum si alte informatii. Curatenia propriu-zisa incepe undeva dupa ora 10.
Mai mult, aproape toti angajatii Ministerului Mediului, alaturi de ministrul Laszlo Borbely, vor participa la curatenia nationala.
Lets do it, Romania! este cel mai mare proiect de implicare sociala din Romania, care isi propune sa responsabilizeze autoritatile si cetatenii in ceea ce priveste gestiunea corecta a deseurilor si aplicarea legislatiei de mediu.

Comments

comments

About the Author