ÃŽncep lucrările de modernizare și extindere a UPU de la Spitalul Clinic Municipal de UrgențăTimișoara

Posted on feb. 19 2015 - 3:37pm by petre

Doctor MaziluLucrarile de modernizare și extindere Unitate de Primire Urgențe la Spitalul Clinic Municipal de UrgențăTimișoara (Clinicile Noi), str. Gh.Dima nr.5, vor fi executate de
firma SC ALEX-DIA CONSTRUCT SRL la valoarea de 2.965.505,15 lei (fara TVA), conform contractului  nr. 18 din 02.02.2015.

Ordinul de incepere lucrari si predare amplasament au fost emise cu data de 16.02.2015, durata de executie 11 luni, finalizarea lucrarilor urmand sa aiba loc in luna ianuarie 2016.

Imobilul din str. Gh. Dima nr.5 apartine Municipiului Timisoara si este situat in centrul orasului Timisoara, unde functioneaza sectiile principale din cadrul Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara. La parterul cladirii principale a spitalului functioneaza Unitatea de Primire Urgente, care prezinta mai multe disfunctionalitati: accesul principal al spitalului coincide cu sala de asteptare si spatiul de primire/triaj a pacientilor, functioneaza in spatii dezvoltate lateral fata de intrarea principala, fara a exista o comunicare fireasca intre acestea etc.

Pentru realizarea obiectivului se propune dezvoltarea unui corp de cladire parter in curtea actuala, precum si amenajarea si reconfigurarea spatiilor existente. Alimentarea pentru instalatiile necesare se va face de la racordul existent al intregii cladiri.

Prin interventia propusa se doreste realizarea unui compartiment UPU conform Ordinului 1706 din 2.10.2007 rezolvandu-se astfel disfunctionalitati de genul celor mentionate mai sus, separarea accesului spitalului de spatiul de primire/triaj al UPU si realizarea unei comunicari uscate cu radiologia.

Capacitarea Unitatii de Primire va fi de 14 paturi , in cazul necesitatilor speciale unitatea poate fi suplimentata cu 8 paturi.

Regimul de inaltime propus este o constructie parter (structura de rezistenta din cadre metalice cu  inchideri tip sandwich ), suprafata corpului existent reconfigurat si demolat  = 175 mp, suprafata UPU propus (existent si extindere) = 628mp, suprafata construita noua  = 453 mp.

Lucrarile se vor executa in conditiile asigurarii functionalitatii continue a sectiei UPU actuale, ce nu poate fi intrerupta, intrucat este un obiectiv de importanta majora in activitatea spitalului. Relocarea provizorie a sectiei UPU este practic imposibila, fapt ce genereaza o abordare atenta a subiectului. Astfel s-a propus ca interventia asupra obiectivului sa se realizeze in mai multe etape:
-    Se va modifica circuitul de acces pentru ambulante pana la sectia UPU
-    Realizarea constructiei nou propuse pana in axul D, finisarea si amenajarea spatiilor in vederea relocarii si desfasurarii activitatii sectiei UPU
-    Mutarea activitatii sectiei UPU in corpul nou creat, continuarea lucrarilor de constructii intre axele D-H si amenajarea si reconfigurarea spatiilor din cladirea existenta

Comments

comments

About the Author