Incendii, spectacol nominalizat UNITER, la Teatrul Maghiar de Stat din Timișoara

Posted on apr. 18 2015 - 3:24pm by petre

Miercuri 22 aprilie de la ora 19:00, în prezența membrilor juriului UNITER, a regizorului Radu-Alexandru Nica și a unor actori de neuitat, spectatorii au ocazia nu doar săvadăun spectacol extraordinar, ci și săsusținăprin aplauzele lor șansa Timișoarei de a se regăsi și anul acesta în galeria laureaților premiilor UNITER. Spectacolul se traduce simultan în limba romînă.

 

Piesa Incendii, scrisăîn 2003 de Wajdi Mouawad, a fost adaptatăpentru filmul omonim nominalizat la premiile OSCAR pentru „Cel mai bun film străin„ al anului 2011.incendii

„Am simțit căun teatru maghiar e mai potrivit pentru un astfel de text. Felul serios, adânc, profund psihologic în care actorii maghiari înțeleg să-și trateze personajele mi s-a părut foarte potrivit pentru scenariul acesta„ relateazăregizorul spectacolului Incendii.

 

Radu-Alexandru Nica a montat și a colaborat ca regizor invitat la mai multe teatre de prim rang din România, iar spectacolele sale au fost jucate și pe scenele din Chicago, Liverpool, München, Gdansk, Essen, Heidelberg și Ulm. A obținut numeroase premii și distincții, printre care Premiul UNITER pentru Debut (în 2005, pentru Nora) și o nominalizare la premiul UNITER pentru regia spectacolului Mountainbikerii de Volker Schmidt, montat la Teatrul German de Stat din Timișoara (în 2012).

 

Anul acesta, Radu-Alexandru Nica își disputătitlul de cel mai bun regizor cu Victor Ioan Frunză(spectacolul „Mobilăși durere„) și Andrei Șerban (spectacolul „Omul cel bun din Seciuan„). Premiul pentru va fi decernat la cea de-a XXIII-a ediție a galei premiilor Uniunii Teatrale din România (UNITER), pe 25 mai, în proaspăt inaugurata SalăMare a Teatrului Național din București.

 

Comments

comments

About the Author