ÃŽncă1000 de amenzi aplicate de Poliția RutierăTimiș

Posted on mart. 21 2014 - 10:09am by petre

Timp de patru zile, polițiștii rutieri au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 1000  de sancțiuni contravenționale șoferilor indisciplinați.

Înperioada 17-20 martie a.c., polițiștii rutieri au desfășurat activități în scopul îndeplinirii priorității naționale în domeniul siguranței rutiere, privind combaterea sistematicăa cauzelor generatoare de accidente.

Au fost aplicate 1002 sancțiuni contravenționale, dintre care 379 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de vitezăimpuse pe anumite tronsoane de drum și 193 pentru neutilizarea centurii de siguranță.
Totodată, au fost sancționați 136 de pietoni care nu au respectat regulile privind circulația pe drumurile publice.

Au fost reținute în vederea suspendării 47 de permise de conducere pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, neacordarea priorității de trecere vehiculelor, precum și șoferilor care nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depășire, semnificația luminii de culoare roșie a semaforului electric sau au depășit limitele legale de vitezăimpuse pe anumite tronsoane de drum.

Au fost retrase 22 de certificate de înmatriculare.

Înzilele de week-end, polițiștii se vor afla la datorie, desfășurând activități în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și/sau a unor substanțe și produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora și impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

La data de 20 martie a.c., în jurul orei 07.50, polițiștii orașului Ciacova l-au depistat pe S. Petru, de 61 de ani, din localitatea mai sus menționată, în timp ce conducea un autoturism pe strada Piața Cetății, fărăa poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Înjurul orei 13.10, polițiștii lugojeni l-au depistat pe S. Vasile, de 28 de ani, din localitatea Bîrna, în timp ce se deplasa cu un moped pe raza localității Pogănești, fărăa poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Înambele cazuri a fost întocmit dosar penal.

Comments

comments

About the Author