ÎntoatăEuropa Centralănu mai existăașa ceva! Vezi cum aratănoul Multiplex de la Timișoara și cel mai mare ecran IMAX din România VIDEO

Posted on apr. 20 2016 - 12:08am by petre

Cinema City, cel mai mare operator de cinematografe din România, parte din Cineworld Group, al doilea mare operator de cinema din Europa, a inaugurat cel de-al 23-lea multiplex al companiei, localizat în centrul comercial Shopping City TimiÅŸoara.

Noul multiplex este unic în Europa Centralăși de Est, fiind al doilea din rețeaua Cineworld și unul dintre puținele din lume ce reunește sub același acoperiÅŸ cele mai inovatoare și impresionante tehnologii cinematografice actuale: IMAX și 4DX. Mai mult, noua salăT IMAX din Vestul țării include acum cel mai mare ecran din România. Cinema City (800x530)
Valoarea investiției realizate de către Cinema City România împreunăcu dezvoltatorii centrului comercial se ridicăla aproximativ 8 milioane de euro.Cinema City (2) (800x530)

Odatăcu noua locație – dupăaproape 10 ani de la prima deschidere de multiplex din TimiÅŸoara – Cinema City continuăsăle aducătimiÅŸorenilor cea mai bunăexperiențăcinematografică, mai multe filme și cele mai cool tehnologii, oferindu-le spectatorilor varietate și permițându-le săaleagănu doar filmul, ci și modul în care săse bucure de acesta. Cinema City (1) (800x530)

Cinematograful din Shopping City TimiÅŸoara dispune de 13 săli complet digitalizate, care însumeazăun număr total de 2.531 de locuri. Noul cinematograf Cinema City este al doilea din TimiÅŸoara, dupăcel din Iulius Mall, se întinde pe o suprafațăde 4.300 de metri pătrați și îmbinăperfect tehnologia cu designul, pentru ca timiÅŸorenii sătrăiascădin plin cele mai așteptate filme. Cinema City (4) (800x530)

 

„Ne-am dorit săfacem mai mult pentru TimiÅŸoara – un oraÅŸ care a dovedit de-a lungul timpului un apetit crescut pentru filme – reunind cele mai noi și mai sofisticate tehnologii cinematografice în noua locație, totodatăoferindu-le iubitorilor de cinema o diversitate importantăde producții, de la blockbustere hollywoodiene la filme de artă. Spre exemplu, în prima săptămânăde deschidere a multiplex-ului avem nu mai puțin de 17 filme în program„, a declarat Ioana Ionescu, Marketing Manager al Cinema City România.

A doua salăIMAX și cel mai mare ecran din țară
Experiența cinematograficăla superlativ este disponibilăacum și în TimiÅŸoara, odatăcu lansarea celei de-a doua săli IMAX din țară, în cadrul noului multiplex din centrul comercial Shopping City TimiÅŸoara. La ÅŸapte ani dupăcea din București, deschisăîn toamna anului 2009, în AFI Palace Cotroceni, Cinema City le oferăacum și timiÅŸorenilor experiența cinematograficătotală, într-o salăcare dispune de 409 locuri.

La IMAX în TimiÅŸoara, filmul este proiectat pe cel mai mare ecran din țară, care are o suprafațăde 336 de metri pătrați. Astfel, trăirea realității reprezintăo experiențăcinematograficăunicăîn România, susținutăprin cele mai înalte standarde calitative și inovații tehnologice. Acestea sunt transpuse într-o combinație armonioasădintre imaginea strălucitoare, sunetul clar care te înconjoarăde pretutindeni și arhitectura specialăa sălii de cinema.

A treia sală4DX din țară
Înnoul multiplex se găsește și cea de-a treia sală4DX din România, având un număr de 144 de locuri și oferind o vizionare de film revoluționară, care activeazătoate cele cinci simțuri. În2015, Cinema City a deschis douăsăli 4DX, prima fiind lansatăîn mai, în centrul comercial Mega Mall din București, iar cea de-a doua în iulie, la Constanța. Sala 4DX este specialădatorităcombinației dintre tehnologia de ultimăorăși designul revoluționar – include scaune high-tech mobile, dar și efecte speciale. Astfel, spectatorii simt din plin tot ce se întâmplăpe ecran – miÅŸcare, apă, vânt, lumină, miros – având parte de o experiențătotală.

Biletele pot fi cumpărate de la casa de bilete, complet digitalizată, precum și online. Mai multe detalii despre noul cinematograf pot fi găsite pe website-ul www.cinemacity.ro.

Despre Cinema City

Cinema City este cel mai mare operator de cinematografe din România și face parte din Cineworld Group, al doilea mare lanț de cinematografe din Europa. Compania are multiplexuri în 16 orașe din țară: București, Arad, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Constanța, Deva, Drobeta-Turnu Severin, Iași, Ploiești, Pitești, Suceava, Târgu Jiu, Târgu MureÅŸ și TimiÅŸoara.

Întotal, Cinema City operează23 de multiplexuri, cu 211 săli și 38.820 de locuri. Cineworld Group este prezent în 9 țări, deținând 218 multiplexuri cu 2.020 de săli, dintre care 29 IMAX și 15 săli 4DX. Primul cinematograf al companiei a fost deschis în 1930 în Haifa, Israel, compania extinzându-se în Europa Centrală  în 1997, și intrând în România în 2007.

Comments

comments

About the Author