Însfârșit! Coroana de Oțel a Regilor României revine pe stema Èšării

Posted on iun. 8 2016 - 8:05pm by petre

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege care prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema țării și impune obligativitatea ca, pâna la 31 decembrie 2018, autoritățile publice săînlocuiascăstemele și sigiliile existente cu cele prevăzute de în lege.

Proiectul de lege al Camerei Deputaților care prevede readucerea coroanei pe capul acvilei de aur din stema țării a fost adoptat cu 262 voturi ”pentru”. Noile drapele, sigilii, bancnote și monede vor conține astfel modelul schimbat al stemei țării.Romania stema

„Scutul mare, pe albastru, are o acvilăde aur cu capul spre dreapta, încoronată, cu ciocul și ghearele roșii, cu aripile deschide, ținând în cioc o cruce ortodoxăde aur, în gheara dreaptăo sabie, iar în gheara stângăun buzdugan„, prevede proiectul de lege pentru modificarea legii nr. 102/1992 privind stema și sigiliul statului, adoptat miercuri de Camera Deputaților.

Totodată, monedele și bancnotele emise de BNR anterior datei de 31 decembrie 2018 vor continua săcircule și dupăaceastădată, în paralel cu monedele și bancnotele cu stema nouă.

Proiectul de lege a fost adoptat de Senat pe 15 februarie. Camera Deputaților este for decizional în acest caz.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author