În România a fost construit cel mai mare yacht din lume – proiectul costă un sfert din costul Canalului Dunăre Marea Neagră VIDEO

Posted on aug. 25 2019 - 11:14pm by petre

Cel mai mare yacht construit vreodată a părăsit șantierele navale din Tulcea.

Timp de trei ani, românii l-au realizat de la zero, urmând să devină cel mai mare vas din lume, dotat cu aparatură de ultimă generație.

Vasul de 182 de metri poate ajunge la 30 de kilometri pe oră și este echipat cu un sistem de navigație performant, relatează Digi24. Pe pilot automat, poate înconjura 98 la sută din suprafața globului.

Yahtul norvegian REV Ocean este destinat cercetării mărilor și oceanelor și poate avea la bord 60 de oaspeți și 30 de membri ai echipajului.

În expedițiile de lux, capacitatea se micșorează la 36 de oaspeți și 54 de membri ai echipajului.

Din România, vasul pleacă în Norvegia pentru a fi echipat cu tehnică de cercetare de ultimă generație, iar apoi ajunge Germania, de unde va fi lansat oficial la apă în 2021.DJI_0857 REV-24082019_2_web REV Ocean

Yahtul este finanțat de unul dintre cei mai bogați oameni din Norvegia și va fi folosit de familia acestuia, precum și de echipe de cercetători din întreaga lume, care au fost deja invitați să depună proiecte. Construcția yachtului a costat jumătate de miliard de dolari, dar în preț a intrat și costul primilor trei ani de cercetare.

Comments

comments

About the Author