Imigranții din estul Europei au plătit în Marea Britanie taxe 6,4 miliarde de euro în 2001-2011

Posted on nov. 5 2014 - 11:23pm by petre

Marea Britanie a colectat taxe în valoare de circa 5 miliarde de lire sterline (6,37 miliarde de euro) de la imigranții din 10 state est-europene, inclusiv din România, în perioada 2000-2011, cu 12% peste nivelul beneficiilor acordate acestora de autoritățile engleze, relateazăHuffington Post.

Contribuțiile imigranților din toate statele UE au însumat 20 de miliarde de lire sterline (aproape 25,5 miliarde euro) în intervalul menționat, potrivit unui studiu întocmit de centrul britanic pentru cercetarea și analiza migrării (CReAM), citat de cotidianul britanic.

„Imigranții europeni care au sosit în Marea Britanie începând cu anul 2000 au generat venituri de peste 20 miliarde de lire sterline la bugetul public între 2001 și 2011. Mai mult, aceștia au contribuit la creșterea capitalului uman productiv, scutind autoritățile de cheltuieli cu educația în valoare de 6,8 miliarde de lire sterline”, au declarat reprezentanții CReAM.

Potrivit studiului, imigranții europeni au un nivel de educație superior cetățenilor britanici. Un sfert dintre est-europenii care au emigrat în Marea Britanie în 2011 absolviserăo facultate, în timp ce procentajul britanicilor care aveau diplomăde licențăse situa la 24%.

Datele prezentate în raportul CReAM contrasteazăcu opiniile multor politicieni locali, care avertizeazăîn mod constant despre „pericolul” pe care imigranții îl prezintăpentru economia britanică.

Nigel Farage, liderul partidului Ukip, a declarat săptămâna trecutăcăMarea Britanie ar trebui săreducăbeneficiile acordate imigranților. Mai mult, el a sugerat ca guvernul sărefuze accesul imigranților care suferăde boli cronice severe și a celor care au cazier.

Premierul David Cameron este supus presiunilor din partea politicienilor săreducănumărul imigranților și analizeazămai multe strategii, printre care interzicerea accesului celor care nu au găsit un loc de muncăși deportarea acelora care nu dovedesc căse pot întreține singuri dupăo perioadăde trei luni de când au emigrat.

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a avertizat căimplementarea acestor măsuri ar putea fi duce la excluderea Marii Britanii din UE.

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author