Imagini superbe cu noua destinație preferatăpentru români în Ungaria: Orașul stațiune Nyíregyháza

Posted on mai 19 2016 - 2:06pm by petre

Joi, în cadrul unei interesante conferințe găzduite de Hotelul Timișoara, în organizarea oficiului de turism al Ungariei în România, a fost făcutăprezentarea ofertei turistice, balneo și de agrement a țării vecine și în special a zonei orașului stațiune Nyíregyháza pentru români. La conferințăau expus diversele aspecte ale ofertei turistice dr. Kovács Ferenc, primarul municipiului Nyíregyháza, Metz Rita, Sef Birou al Consulatului Onorific al Ungariei la Timisoare, Soós Júlia, director Oficiul de Turism al Ungariei in Romania, Furkóné Szabó Mariann, director executiv, Nyíregyháza Turisztikai Nonprofit Kft., Gajdos László, directorul Parcului Zoologic din Nyíregyháza și Dr. Podlovics Roland, director general, Sóstó – GyógyfürdÅ‘k Zrt.

Situat în nord estul Ungariei, la o distanțăde 305 km fațăde Timișoara orașul Nyíregyháza este un important centru cultural, cu o atmosferăanimată, cu numeroase monumente istorice, atrăgând prin ospitalitatea sa numeroși vizitatori.

Atracția turisticăprincipalăa oraÅŸului Nyíregyháza este Stațiunea BalnearăSóstógyógyfürdÅ‘, stațiune renumităpentru calitatea apelor sale termale. Una din cele mai importante atracții este complexul de băi termale, format din băile: FürdÅ‘ház, TófürdÅ‘, ParkfürdÅ‘ și Baia Aquarius. Lumea apelor termale este locul de agrement agreat de atât de către adulți cât și de către vârstnici. Bazinele cu apătermală, jacuzzi, bazinul Kneip și complexul de saune, oferărelaxare și revigorare. Apa termalăcu un conținut bogat de hidrocarbonat, de clorurăde sodiu, apăde brom are un efect terapeutic în tratamentul bolilor reumatice și al sistemului locomotor. Prin introducerea în gama de servicii a tratamentelor cu nămol și a băii cu acid carbonic, tratamentele balneare au devenit mai complexe. Înbaza contractelor de colaborare încheiate spitalul din localitate și cu medici specialiști în reumatologie și ortopedie, tratamentele sunt efectuate sub permanentăși strictăsupraveghere medicală. Apa termalăa fost clasificatăca apătermalăcu scop terapeutic și balnear. Au fost modernizate puțurile și instalațiile aferente, astfel încât în acest moment toate puțurile termale din SóstógyógyfürdÅ‘ dețin certificate de operare în scop terapeutic și balnear!

La data de 22 iunie 2012, Direcția Naționalăde SĂƒnătate Publicăa aprobat folosirea denumirii de stațiune balneoclimatericăpentru trei băi aflate în exploatarea Sóstó-GyógyfürdÅ‘k Zrt., iar în ceea ce privește asistența de tip balnear, aceste băi au fost încadrate în categoria marilor băi din țară. Învara anului 2015 s-a dat în folosințănoul centru terapeutic unde oaspeții pot beneficia de tratamente balneo și fizico-terapeutice complexe! Pe o suprafațăde 1400 m2, se pot efectua anual 250 mii tratamente.

Pentru cei mai curajoși și tineri vizitatori a fost construităo Lume a aventurilor acvatice (Élményvilág) cu tobogane uriașe, bazinul cu valuri și cascada de apă, peștera cu vârtejuri de apă. Pentru cei mici, Lumea copiilor (Gyermekvilág) oferăo atmosferăde junglăcu numeroase atracții. Baia ParkfürdÅ‘ cu cele 10 hectare ale sale, cu copaci bătrâni împrăștiați din loc in loc, oferălocația perfectăde recreere pentru toate vârstele, atracția sa fiind sporităde cel mai mare Pool-Bar din Ungaria cu un sortiment variat de băuturi alcoolice și răcoritoare. Însezonul estival, iubitorii de băi nocturne sunt așteptați în fiecare zi de miercuri și vineri la petreceri în stil retro și latin. Iubitorii apelor naturale sunt așteptați la ștrandul TófürdÅ‘.

Dacăalegeți săvizitați SóstógyógyfürdÅ‘ atunci nu puteți sănu văabateți si pe la Grădina ZoologicăSóstó – una din cele mai impresionante grădini zoologice din Ungaria. Aici puteți face înconjurul Pământului! ÃŽntr-o pădure de stejari întinsăpe o suprafațăde 30 ha puteți vedea peste 5000 de specii de animale. În2010 a fost inauguratăo atracție unicăîn Europa Centralăși de Est – Piramida Verde, la baza căreia a fost înființat un Ocenariu. Vizitatorii se pot plimba printr-un tunel transparent și pot interacționa cu fauna Oceanului Indian. Deasupra Ocenariului vizitatorii se pot plimba pe trei nivele pânăla o înălțime de 15 m într-o casăa pădurii tropicale. Dinozauri, orangutani, elefanți, jungla tropicală, spectacolul cu foci și singurul pui de focădin țarăoferăimpresii de neuitat. Din toamnăva fi disponibilăpentru vizitatori o nouăatracție, casa Victoria, unde pe o suprafațăde peste 2000 m2 vor putea fi admirate animale rare și deosebite, plante rare și deosebite, precum: nufărul Victoria, vanilia, arborele de cacao sau piperul. Senzația anului 2016 este Lumea Anzilor care prezintăîntr-un mod cu totul inedit fauna Americii de Sud și a Munților Anzi. 100 exemplare din peste 20 de specii pot fi vizitate într-un mod aparte, la nivelul coroanei copacilor, ca într-un parc de aventuri. Trecând peste poduri suspendate, vizitatorii pot vedea nandu, jaguar, maimuțăcapucin, coati-sudic-cu-coadă-inelată, alpaca, dar pot vedea viața de toate zilele a grupului de urși andini. Nu departe de aici se aflăși condorul de Anzi. Primul nou născut al Lumii Anzilor a fost un tapir cu dungi.

 Dacăvizităm SóstógyógyfürdÅ‘, merităsătrecem și pe la Muzeul etnografic, singurul muzeu etnografic în aer liber din Ungaria de Nord-Est, unde arhitectura popularăeste prezentatăîntr-un cadru unic. Vizitatorii pot degusta bucate coapte în cuptor sau pot lua parte la manifestările tradiționale specifice vieții la țară.

Copiii și părinții își pot încerca abilitățile de bravi temerari pe pista cu 100 de opriri ale Parcului de Aventurădin Pădurea Sósótó – Nyíregyháza.

OraÅŸul Nyíregyháza își așteaptăvizitatorii cu o gamăvariatăde spații de cazare, de la hoteluri cu patru stele, pensiuni, campinguri și pânăla locuri de cazare la privat. Biroul de turism al oraÅŸului împreunăcu Sósótó-GyógyfürdÅ‘k Zrt. oferăpachete turistice complexe pentru familii, grupuri de copii, precum și celor care vin pentru tratament.

Comments

comments

About the Author