Germania introduce testul COVID obligatoriu pentru cei veniți din România și din zonele de risc

Posted on aug. 1 2020 - 4:53pm by petre

Germania oferă teste gratuite călătorilor care se întorc din străinătate începând din această sâmbătă, teste care vor fi însă obligatorii începând de luni pentru cei care provin din regiuni considerate de risc, cum este și România.

În perioada concediilor a crescut semnificativ numărul infecțiilor cu coronavirus în Germania.

Pasagerii care sosesc din zonele care nu sunt incluse în această listă a țărilor de risc au 72 de ore pentru a merge voluntar la consultații medicale sau alte unități autorizate, unde vor fi testatți gratuit.

În întreaga Germanie, există temeri că turiștii ar putea aduce virusul din concediu, mai ales după ce unele destinații îndrăgite de germani – cum ar fi localitatea St. Wolfgang din Austria – au devenit noi focare de infecție.

Toată lumea își amintește de focarul de coronavirus din stațiunea de schi austriacă Ischgl, unde s-au contaminat turiști din toată Europa.

Autoritățile germane vor să împiedice un nou scenariu de tip Ischgl. Luni după-masă, ministrul german al Sănătății, Jens Spahn (de la partidul conservator CDU al cancelarei Angela Merkel) a anunțat pe Twitter că va solicita teste obligatorii pentru călătorii care vin din regiuni de risc. Acestea ar urma să fie gratuite.

Săptămâna trecută, reprezentanții guvernului federal și cei ai landurilor au căzut de acord ca persoanele care se întorc din regiuni cu un risc de infecție crescut să aibă posibilitatea de a-și face testul direct în aeroport. Între timp, există astfel de centre de testare în mai multe aeroporturi germane: Köln-Bonn, Frankfurt, Düsseldorf, Dortmund, Münster/Osnabrück, Leipzig/Halle (doar pentru cetățeni ai orașului Halle), Nürnberg și München. Și Berlinul vrea să deschidă un astfel de centru, relatează postul public german Deutsche Welle.

În România, pandemia pare scăpată de sub control din cauza liderilor PSD, ALDE și Pro România care au încurajat populația să nu țină cont de mască și alte măsuri de protecție anticoronavirus.

Comments

comments

About the Author