Gata! Ce li se pregătește românilor în Marea Britanie

Posted on sept. 12 2016 - 10:36am by petre

Marea Britanie vrea să introducă un sistem de permise de muncă, pentru a controla migrația din Uniunea Europeană, informeazăGândul.info.

Anunțul a fost făcut de ministrul de Interne britanic, Amber Rudd, și reprezintă un răspuns la cererea alegătorilor britanici, care au votat, în iunie, pentru ieșirea Regatului din Uniunea Europeană.

”Vom lua decizia cea mai bună pentru economia britanică și îi vom proteja pe cei care vin cu valoare adăugată pentru sistemul nostru”, a declarat Amber Rudd, conform BBC.

Acest lucru implică, între altele, și controale mai stricte la frontieră.

Pe de altă parte, cetățenii britanici ar putea fi nevoiți să aplice și să plătească o taxă pentru a călători în Europa, dupa ce procesul legat de Brexit se va încheia.

Comisia Europeană a schițat deja un proiect în acest sens, inspirat din programul american ”Visa Waiver”, ceea ce înseamnă că britanicii ar putea avea nevoie de vizăpentru a vizita Uniunea Europeană.

Rudd a precizat că, foarte probabil, britanicii au votat pentru Brexit doar ca să reducă numărul imigranților. ”Trebuie să găsim o cale de a face acest lucru, însă în același timp trebuie să protejăm economia”, a spus ministrul, citat de Gândul.info.

Comments

comments

About the Author