Furtunile devastează România

Posted on iun. 3 2023 - 7:45pm by petre

Vijelii şi viituri în serie au lovit fără încetare, de azi noapte, zone întinse din Transilvania, Oltenia şi Muntenia.

În 10 ore, meteorologii au anunţat 24 de avertizări cu cod roşu, portocaliu şi galben. Iar furtunile s-au dovedit necruţătoare.

O femeie din Argeş a fost luată de puhoaie şi scoasă în stop cardio-respirator din apele învolburate. În Gorj, Alba şi Mehedinţi, stihiile au smuls acoperişuri, au frânt copaci şi au adus inundaţii care au înspăimântat localnicii.

 

Mai multe mesaje RO-Alert au curs toată după-amiază pentru a-i avertiza pe localnici să rămână în case. Chiar şi strada pe care stă directorul companiei de canalizare din Târgu Jiu a fost acoperit de apă. Şoferii care s-au încăpăţânat să înainteze prin şuvoaie au rămas în apă şi s-au ales cu maşinile stricate.

La Drobeta-Turnu Severin, furtuna a adus momente de groază. Acoperişul unui bloc a fost luat pe sus de rafalele furioase şi s-a prăbuşit peste trei maşini, pe care le-a făcut bucăţi. Doar o minune a făcut ca nimeni din zonă să nu fie rănit. Într-o pădure de la marginea oraşului un copac a fost lovit de fulger. Doi tineri au trecut pe lângă moarte – bucăţi din arbore au căzut peste maşina lor.

Comments

comments

About the Author