Furtuna Alex a făcut ravagii în Italia și Franța

Posted on oct. 3 2020 - 9:03pm by petre

Un pompier a murit și peste 20 de persoane au dispărut în Franța și Italia, după ce o furtună a lovit regiunile de frontieră ale celor două țări, provocând inundații puternice. Viiturile au distrus şosele și au dărâmat case, informează autorităţile.

Zeci de persoane sunt date dispărute, în Franţa şi Italia
Furtuna Alex a lovit cu putere cele două ţări.

Furtuna, supranumită Alex, a devastat mai multe regiuni din jurul orașului Nisa, de pe Riviera Franceză.

Primarul Christian Estrosi s-a referit la situaţie ca cel mai grav dezastru provocat de inundații în zonă de mai bine de un secol.

„Drumurile și aproximativ 100 de case au fost măturate sau parțial distruse”, a declarat el pentru canalul de știri francez BFM.

În Franța au dispărut cel puțin opt persoane, au spus autoritățile. Printre aceștia se numărau doi pompieri al căror vehicul a fost luat de ape.

În Italia, cel puțin o persoană a murit și au dispărut până la 11 persoane, au spus autoritățile locale. Un pompier a fost ucis de un copac care a căzut în regiunea Valle d’Aosta, în timp ce trei persoane care călătoreau într-o dubă au fost măturate de apele inundațiilor în Val Roya, la granița cu Franța.

Șase excursioniști germani au fost daţi dispăruți, după ce nu au reușit să se întoarcă dintr-o călătorie în munți, în provincia Cuneo.

Oficialii din regiunea Piemont au raportat o ploaie record de 630 mm în doar 24 de ore în Sambughetto, aproape de granița cu Elveția. Șeful regional al Piemontului, Alberto Cirio, a cerut guvernului să declare starea de urgență.

Imaginile de televiziune filmate în Italia arătau că mai multe drumuri și poduri din nord-vestul țării fuseseră luate de ape și se pare că numeroase râuri s-au revărsat.

Autoritățile de la Veneția se așteptau ca orașul să se inunde complet, însă rețeaua complexă de 78 de diguri artificiale amplasate în întregul oraș a ținut apele afară.

Comments

comments

About the Author