Frații Cristescu au vândut terenul de la Dermatina – Timișoara va avea un nou MALL și încăun super-magazin de bricolaj

Posted on mai 12 2014 - 12:58pm by petre

Fondul sud-african de investiții NEPI și compania de bricolaj Dedeman au cumpărat de la frații Emil și Marius Cristescu și un investitor italian terenul de 22 de hectare al fostei fabrici de materiale plastice Dermatina din Timișoara într-o tranzacție estimatăde Ziarul Financiar la 15-20 de milioane de euro.
Dermatina
NEPI a cumpărat 18 hectare pentru dezvoltarea unui centru comercial la care lucrările sunt programate săînceapăpânăla finalul acestui an, în timp ce Dedeman a preluat patru hectare pe care va construi al doilea magazin de bricolaj din oraș al companiei.

Timișoara are în prezent un singur centru comercial de mari dimensiuni, și anume Iulius Mall al omului de afaceri Iulian Dascălu, astfel căorașul de 300.000 de locuitori mai poate susține un al doilea mall.

„Vom începe cu o primăfazăde 50.000 – 60.000 de metri pătrați care va implica o inves­tiție de 70 – 80 de milioane de euro. Planul nostru este sădeschidem prima fazăa proiectului în luna noiembrie a anului viitor“, a declarat pentru ZF Martin Slabbert, CEO al NEPI, fond care a ajuns în urma achizițiilor și dezvoltărilor din ultimii cinci ani la un portofoliu imobiliar de circa un miliard de euro.

sursa: Ziarul Financiar

Comments

comments

About the Author