Fratele lui Traian Băsescu, șantajat pentru 280.000 de euro de familia lui Bercea Mondial?

Posted on mai 30 2014 - 8:32pm by petre

Ginerele lui Bercea Mondial, acuzat căl-ar fi șantajat pe Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, căruia i-ar fi cerut 280.000 de euro amenințându-l căva face publice informații compromițătoare, a fost arestat preventiv, vineri, seară, pentru 30 de zile, decizia nefiind definitivă.

Magistrații Tribunalului Constanța au admis, vineri seară, propunerea procurorilor DNA în cazul lui Marius Constantin, acuzat de șantaj în stare de recidivă, și au emis pe numele acestuia mandat de arestare preventivăpentru 30 de zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia instanței nu este definitivă, putând fi atacatăcu recurs.

Mircea Băsescu a fost șantajat de ginerele și fiica lui Bercea Mondial, care l-au amenințat că, dacănu le dă280.000 de euro, vor face publice informații despre presupusa implicare a acestuia în fapte de corupție, cei doi fiind prinși când primeau 10.000 de euro, potrivit unor surse judiciare.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 ore, începând de joi, ora 23.55, a lui Marius Constantin, pentru săvârșirea infracțiunii de șantaj, în stare de recidivă, aratăvineri DNA, într-un comunicat de presă.

Sursa citatăa precizat căîn aceeași cauzămai sunt cercetate douăpersoane, respectiv Izaura Anghel și minor în vârstăde 17 ani, fațăde care s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de șantaj.

„Înordonanța de reținere întocmităde procurori se aratăcă, în cauzăexistădate și probe din care rezultăsuspiciunea rezonabilăpotrivit căreia, la datele de 26 mai 2014 și 29 mai 2014, inculpatul Constantin Marius a exercitat constrângeri asupra unei persoane, denunțător în cauză, constând în amenințarea cu darea în vileag, prin intermediul mass media, a unor fapte compromițătoare pentru persoana amenințatăși pentru membrii familiei acesteia, respectiv pretinsa ei implicare în infracțiuni de corupție. Amenințările au fost exercitate de inculpat pentru a determina persoana vătămatăsădea suma de 280.000 euro”, potrivit DNA.

Potrivit unor surse judiciare, denunțătorul este Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, iar cei care l-ar fi șantajat sunt ginerele lui Bercea Mondial și una dintre fiicele acestuia.

În29 mai, Marius Constantin și celelalte douăpersoane au fost prinși în flagrant, în timp ce primeau 10.000 euro de la denunțător, potrivit DNA.

Încazul Izaurei Anghel și a celeilalte persoane, procurorii au luat măsura controlului judiciar.

Fiica lui Bercea Mondial, Izaura Anghel, susține însăcăbanii pe care i-a luat de la Mircea Băsescu joi searăreprezintăo parte dintr-o datorie mai veche, de 600.000 de euro, pe care fratele președintelui Traian Băsescu i-a primit de la Sandu Anghel, pentru a-l ajuta pe acesta săscape de închisoare.

Izaura Anghel spune căfamilia sa i-a dat lui Mircea Băsescu 600.000 de euro pentru a-l ajuta pe Bercea Mondial săscape de închisoare, iar dupăce tatăl ei a fost condamnat la închisoare, i-a cerut fratelui președintelui Traian Băsescu banii respectivi înapoi.

Ulterior, Mircea Băsescu a înapoiat familiei Anghel suma de 315.000 euro, urmând sămai restitue încă285.000 de euro, potrivit Izaurei Anghel.

 

sursa: Mediafax

foto: Realitatea . net

Comments

comments

About the Author