Forțele de ordine din Timiș au sărbătorit Ziua Națională cu sute de amenzi și mii de oameni legitimați

Posted on dec. 2 2020 - 12:05pm by petre

În ultimele 48 de ore, peste 600 de forțe au acționat pe raza județului Timiș, pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19.

Astfel, sub coordonarea instituției prefectului, polițiștii timișeni, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu, au procedat la verificarea zonelor în care se pot forma aglomerări de persoane, spații comerciale dar și a mijloacelor de transport persoane, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19.

La activităţi au participat peste 600 de forţe de ordine, fiind verificate 273 de societăți comerciale, precum şi 158 de mijloace de transport persoane, dintre care 98 de mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 6000 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 609 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 141.000 de lei. Dintre acestea, 509 sancțiuni contravenționale în valoare de 116.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii sanitare, 57 de sanctiuni in valoare de 8.900 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdictiilor privind deplasarea/libera circulatie si 24 de sanctiuni in valoare de 12.000 pentru participarea la activitati in spatiul public/privat/inchis pentru care au fost instituite interdictii/restrictii.

Aceste activități se vor desfășura și în perioada următoare, pe raza întregului județ, pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul coronavirus și impunerea respectării legislației.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea virusului Covid-19.

Comments

comments

About the Author