Fis Art 2016 – atunci când artiști vizuali din lumea mare creeazăla Timișoara

Posted on iun. 29 2016 - 12:43pm by petre

A câștigat teren, vizibil, în ultimii ani; pare o artăciudată, însănumai la prima vedere; seamănăcu graffiti, dar nu e; însăîn mod cert atrage toate privirile pentru căe specială. Vorbim de street art, sau artăstradală. Iar Timișoara are șansa de a fi, grație unor oameni pasionați, vizitată, an dupăan, de unii dintre cei mai reprezentativi artiști vizuali în domeniu.

E lucru dovedit, street art face bine orașelor, estetic și artistic, ca atare, în lumea largăi se dedicăfestivaluri de mare impact la care e greu săprinzi un loc. Prin urmare, e un privilegiu săavem alături de noi, vara aceasta, nume ca: Joan Tarrago Pampalona (Spania), Amaia Arrazola Otaduy (Spania), Iker Muro Uranga (Spania), Daniela Carvalho (Peru), Maria Lopez Rodriguez (Spania), Javier de Riba de Urrutia (Spania), Cristian Blanxer (Spania), Sergio Villalba (Spania), Ignacio Basualto Cereceda (Spania), Lauro Samblas Diaz (Spania), Paola Delfin Gaytan (Mexic).

Fis Art 2

Fis Art 2016 debuteazăoficial sâmbătă, 2 iulie. „Nu îndrăznim săne comparăm cu evenimentele mondiale majore, nici nu vrem săpicăm în extrema cealaltă, căci nici prea multămodestie nu face bine, astfel căvăasigurăm doar atât: ediția de anul acesta a Festivalului Internațional de Street Art TimiÅŸoara – Fis Art 2016 va fi de senzație. Văinvităm, cu tot dragul, să-i cunoașteți pe artiștii internaționali, sosiți din multe colțuri ale țării și lumii, începând chiar din acest week-end. Maeștri în street art, prietenii noștri vor fi prezenți în diverse puncte din oraÅŸ, înarmați cu sprayuri, măști și căști, mult talent și imaginație în exces„, declarăSergio Morariu, președintele Fundației EnduRoMania, organizatoarea evenimentului. Pentru al șaselea an consecutiv, Fis Art este organizat în colaborare cu Departamentul de Design al Facultății de Arte din cadrul Universității de Vest din Timișoara, iar de vara aceasta unul din parteneri a devenit Restaurantul Enoteca Amphora.

Fis Art

Trebuie spus căFis Art 2016 nu este unul tipic, nu are o perioadăfixăde desfăÅŸurare, pentru căartiștii sosesc în TimiÅŸoara periodic, pânăspre finalul anului, în funcție de contractele pe care le au în diferite colțuri ale lumii și de timpul lor disponibil. Vin de dragul artei, de dragul nostru și al vostru. Au îndrăgit TimiÅŸoara și vor să-și lase amprenta inedităși aici. Sunt artiști care au succes internațional și notorietate, care au zeci de premii la activ și participări de top.

Mulțumim frumos pentru implicare!

Comments

comments

About the Author