FILMARE AERIANĂ Luminăîn cimitirele timișorene de Ziua Morților

Posted on nov. 1 2014 - 10:28pm by petre

Mii de timișoreni au vizitat, sâmbătădupăamiază, cimitirele din oraș, cu prilejul Luminației sau Zilei Morților, cum mai este cunoscutăîn Banat.

eroi-night (721x429)

SĂƒrbătoarea Tuturor Sfinților sau Luminația, este o sărbătoare creștinăîn care sunt sărbătoriți toți sfinții. Înbisericile occidentale (Romano-Catolică, Anglicană, bisericile protestante) sărbătoarea se ține în ziua de 1 noiembrie.

DSC_0006 (640x424)

Ziua Mortilor Cimitirul Eroilor

DSC_0022 (640x376)

Ziua Mortilor Sarbatoarea Tuturor Sfintilor Timisoara Eroi Luiminatia

Ziua Mortilor

Înbisericile răsăritene – Ortodoxăși Greco-Catolică– prima duminicădupăRusalii este Duminica Tuturor Sfinților, echivalentul sărbătorii Tuturor Sfinților din calendarul vestic. Înzonele de interferențăapuseană, de exemplu în Banat, credincioșii ortodocși și greco-catolici au luat obiceiul de a merge la cimitir în seara zilei de 1 noiembrie, pentru a-și cinsti morții, ziua fiind numităși „Ziua Morților„.

Istoric

SĂƒrbătoarea Tuturor Sfinților își are originea în practica Bisericii din Antiohia, care chiar din primele veacuri sărbătorea cu un fast deosebit pe toți martirii creștinătății, știuți și neștiuți, în prima duminicădupăsolemnitatea Coborârii Duhului Sfânt, considerând cătăria, curajul și statornicia martirilor sunt prin excelențăopera Duhului Sfânt, promis și dăruit

Comments

comments

About the Author