Festivalului Roadele Toamnei a fost un succes! Vezi ce au cumpărat timișorenii

Posted on sept. 28 2014 - 8:11pm by petre

S-a lăsat cortina peste ediția de anul acesta a festivalului Roadele Toamnei.

Vreme de trei zile, Muzeul Satului Bănățean a găzduit un eveniment ce devine tradiție la Timișoara. Potrivit organizatorilor, mii de timișoreni „au cules„ roadele toamnei, la Muzeul Satului Bănățean, la acest final de săptămînă. Peste 50 de producători agricoli din județele Timiș, Arad, Hunedoara, Caraș-Severin și Bihor și-au expus marfa – legume și fructe, pităde Pecica, must, vin, brânzeturi, miere, zacuscăși alte produse tradiționale – iar cumpărătorii nu s-au lăsat așteptați.

ÃŽnainte de a văspune ce au târguit alții la Roadele Toamnei, vădestăinui căeu am plecat de acolo cu usturoi unguresc, de la producători din Ungaria – 5 lei o plăsuțăcu 7 căței mari -, tăieței de casăcu ou, ouăde Cărpiniș, o sticluță(așa, de gust) de pălincăde la un producător din județul Alba iar unul dintre colegii cu care am vizitat târgul a cumpărat și o bucatăbunăde caș proaspăt de oaie. Senzația generalăpe care mi-a lăsat-o ediția din acest an a târgului „Roadele Toamnei„ a fost una de belșug și voie bună. Marfămultăși frumoasă, spectacol folcloric pe cinste, organizare impecabilă. Sigur căprețurile nu au fost, neapărat, foarte mici, dar au fost bune și măcar am avut garanția unor produse proaspete, de calitate și, foarte important, direct de la producători.

„Am găsit de toate la Muzeul Satului Bănățean, iar prețurile au fost bune, mai bune fațăde piațăsau de supermarketuri. Am luat de toate: vinete și gogoșari pentru zacuscă, cartofi, ceapă, brânză, cârnați de casă„,
„Eu prefer săiau direct de la producător. Am auzit căse ține Târgul la Muzeul Satului și am venit pregătiți săcumpărăm ce ne trebuie pentru iarnăși plecăm cu mașina plină. Foarte bunămarfa și bune prețurile. Plecăm mulțumiți și venim și anul viitor„, au declarat doi cumpărători.
“ Ploile ne-au cam afectat producția. Cartofii, ceapa și varza sunt la preț mic, dar aici ne-a mers bine. Anul trecut a fost alta producția și a fost foarte bine la Roadele de la Muzeu, iar anul acesta putem spune căa fost bine„, a declarat Moise Dumitru, producător.
“Ne-a mers foarte bine. E mai mare traficul aici fațăde piațăși am vândut foarte bine. Avem marfăde calitate și am vândut foarte bine, iar anul viitor ne găsiți tot aici, dacăne mai invităla Roadele Toamnei„, a declarat Dorinel Barboni, producător.

 

Târgul Roadele Toamnei a fost organizat de Consiliul Județean Timiș, Camera Agricolăa Județului Timiș, Centrul de Culturăși ArtăTimiș și Muzeul Satului Bănățean Timișoara.

Comments

comments

About the Author